Kylling og oksekød i en samhørig og finthakket blanding lander næste uge i Netto, Bilka og Føtex' kølediske.
Men blandingen vækker stor undren hos B.T.'s madekspert, Thomas Castberg.
»Jeg forstår det simpelthen ikke!« udbryder han bramfrit.
Hos Salling Group, som har lanceret kødblandingen, peger de ellers på, at supermarkedsgiganten i sin test »kun har fået positive tilbagemeldinger, hvor særligt smagen og konsistensen bliver fremhævet.«

Men det ændrer ikke på, at den nye kødblanding bestemt ikke kommer til at ligge i Castbergs indkøbskurv:
»Jeg har simpelthen ikke gastronomisk evne til at se, hvad jeg skulle bruge det til,« siger han og forklarer, at han dog aldrig har prøvet at blande de to slags kød sammen.
Det nye produkt er lanceret samtidig med, at både Rema1000 og Coop har gjort det klart, at de har problemer med at fylde kølemontrerne op med hakket oksekød.
Noget, som Castberg studser over:
»Der er et eller andet ved, at man lige pludselig finder på, at det her er en skidegod kombi. Hvis det havde været en pisse fed idé, så havde man gjort det noget før,« mener Castberg og tilføjer:
»Det er så dumt, for du kan jo ikke erstatte oksekød med noget andet. Hvis du vil have en hakkebøf, så lav den af oksekød. Det er en omsonst snak. Lad nu ting være det, som de er, eller spis noget andet!«
Hvis man alligevel kaster sig over det, peger kokken på, at man »bare skal give den gas, men det bliver bare aldrig det samme.«
»Så kan det være, der er nogle begejstrede danskere, som vil sige: 'Ej, det er lige før, at det smager af oksekød,' men tænk, at det er et succeskriterium,« afslutter kokken.
Den alternative kødblanding kan købes i næste uge, og prisen ligger på 30 kroner for 400 gram, oplyser Salling Group.
