Søndag aften vandt danske Jonas Vingegaard for anden gang cykelløbet Tour de France.

Det var der mange danskere, der ikke havde lyst til at misse – og det gjaldt også dj og tidligere 'X Factor'-dommer, Martin Jensen.

Mens den danske Jumbo Visma-rytter cyklede mod podiet i Champs-Élysées, spillede Martin Jensen på den store elektroniske musikfestival, Tomorrowland.

»Jamen altså, det er jo et talent at multitaske,« lyder det fra Martin Jensen.

Martin Jensen er tidligere 'X Factor'-dommer, men nu bruger han al sin tid på sin egen musik, han turnerer verden rundt med.
Martin Jensen er tidligere 'X Factor'-dommer, men nu bruger han al sin tid på sin egen musik, han turnerer verden rundt med. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

I videoen kan man se ham smugkigge Tour de France under sit store dj-set på den belgiske musikfestival. Videoen – som du kan se øverst her i artiklen – er siden gået viralt ikke mindst på Instagram-profilen Anders Hemmingsen.

»Når man har verdens bedste cykelrytter, så synes jeg gerne, man må det« forsvarer Martin Jensen sig.

Er det så nemt at være dj, at man bare kan se Tour de France imens?

»Hvis folk tænker det, så tager jeg det som en kompliment, for så må jeg være yderst dygtig,« lyder det med et grin.

Martin Jensen sneg sig til at se Tour de France-afslutningen under sit dj-set. Foto: Martin Jensen.
Martin Jensen sneg sig til at se Tour de France-afslutningen under sit dj-set. Foto: Martin Jensen.
Vis mere

Martin Jensen er overbevist om, at han ikke kan være den eneste dansker, der sneg sig til at kigge lidt på verdens største cykelløb i arbejdstiden.

»Så vidt jeg ved, er der edermandme mange, der har siddet på deres kontorer rundt omkring i de pågældende dage, hvor de har siddet og set Tour de France samtidig,« siger han med et grin.

Heldigvis virkede det internationale publikum til dj'ens set i Belgien mere interesserede i musikken end i et cykelløb i nabolandet Frankrig.

Men Martin Jensen var altså selv nødt til at holde sig lidt orienteret – 'hvis nu hele lortet gik ned'.

Den danske Jumbo-Visma-rytter Jonas Vingegaard har vundet Tour de France for anden gang, 23. juli 2023.
Den danske Jumbo-Visma-rytter Jonas Vingegaard har vundet Tour de France for anden gang, 23. juli 2023. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Men det er begrænset, hvad man kan nå at se, når man skal underholde 10.000 mennesker, der står foran én,« siger Martin Jensen med et grin.

Men selvom Tommorowland er en af verdens største og mest anerkendte elektroniske musikfestivaler, så er en dansk Tour de France-vinder for anden gang altså heller ikke at kimse af.

»Begge dele er lige vigtige. Hvis Tour de France var vigtigere, havde jeg ikke spillet,« siger Martin Jensen med et grin.

Vender Martin Jensen tilbage i 'X Factor'?

Martin Jensen er da godt beskæftiget med optrædener denne sommer.

Selvom det udefra kunne se ud som om, der mangler dommere til dj'ens gamle TV 2-program 'X Factor', så skal man ikke gøre sig for høje forventninger om at se Martin Jensen vende tilbage i programmet.

For TV 2 har ikke hevet fat i ham – og han tror heller ikke, at han ville takke ja, hvis de gjorde.

»Det tror jeg faktisk ikke. Eller det kunne da godt være, jeg har ikke skænket det en tanke. Det var jo super underholdende og sjovt at lave, men det tager bare ekstremt meget tid fra det, jeg egentligt skal fokusere på, og det er jo musikken,« forklarer Martin Jensen.

»Men altså, hvis jeg en dag ikke har lyst til at rende rundt og være dj og se Tour de France – jeg tror ikke, jeg havde fået lov til at se Tour de France, hvis jeg sad i en finale i 'X Factor', og det er en af grundene til, at jeg virkelig skulle overveje det,« joker han.