I 55 år har Erik Christiansen været nærmest forelsket, når han trådte ind på et loppemarked og indåndede duften af brugte ting. Det er han stadigvæk. De seneste mange år har han solgt de fleste af sine ‘fantastiske fund’ videre i en kræmmerbutik i Kulhuse.

Men i slutningen af måneden, er det slut. Manden, der bedst er kendt som kræmmer-Erik fra TV 2 Fri-programmerne ‘Fantastiske Fund’ og ‘Fantastiske Hammerslag’, har valgt at lægge butikslivet på hylden, og i stedet nyde sin antikke hobby, når vinden og vejret er til det, forklarer han til B.T.

»Min hustru og jeg fylder 75 år næste år, og vi bliver ikke yngre. Vi har hygget os og haft det sjovt, men nu vil vi videre med vores liv, nyde vores sommerhus og selvfølgelig også besøge loppemarkeder indimellem,« siger 74-årige Erik Christiansen.

Og selvom den garvede kræmmer er glad for beslutningen, kommer den ikke uden et vemodigt farvel.

Erik Christiansen har været et fast ansigt i fjernsynet de seneste mange år. 
Erik Christiansen har været et fast ansigt i fjernsynet de seneste mange år.  Foto: Erik Christiansen
Vis mere

»Det er især hårdt at vinke farvel til vores kunder. Det gør sgu helt ondt, og folk kommer ind med tårer i øjnene,« siger Erik Christiansen.

Siden Erik Christiansen og hustruen åbnede kræmmerbutikken Fantastiske Fund i Kulhuse for otte år siden, har det både været en fin forretning i sommerperioderne, og ikke mindst været godt besøgt af kunder, og fans, fra både ind- og udland.

»Vi har fået en besked fra nogle i Holland, der nærmest planlagde en ferie for at komme herop. I går fik vi besøg af en familie, der kom hele vejen fra Svendborg – ene og alene for at opleve butikken og tage selfies. Og sådan har der været så mange tilfælde, siden min deltagelse i programmerne,« siger Erik Christiansen. 

I 92 afsnit har kræmmer-Erik været den gennemgående figur i de populære TV 2 Fri-programmer ‘Fantastiske Fund’ og ‘Fantastiske Hammerslag’.

I succesen har den garvede kræmmer i årevis gjort reklame for Lauritz.com, når mange af hans brugte fund blev sat til salg i auktionshuset som led i programmerne. 

Men da firmaet gik konkurs i juli, blev det også et stop for tv-karrieren, da konceptet blev lagt i graven. 

Og selvom det har væltet ind i Christiansens indbakke med kedelige beskeder om, at lukningen af butikken sker som konsekvens af det konkursramte auktionshus, er det bestemt ikke tilfældet, forklarer han.

»Det har ved gud ikke noget med dem at gøre. Det er vigtigt for mig at understrege. Jeg har været glad for at samarbejde med dem i programmerne, men den måde de har kørt deres forretning på, er for dumt. Jeg kan kun tilslutte mig holdningen om, at de er nogle usympatiske røvhuller,« siger Erik Christiansen kontant. 

Og selvom han har været glad for at lave programmerne de seneste år, har hans hjerte nu altid været tættest på det brugte guld. 

Siden annonceringen af lukningen af kræmmerbutikken har mange taget vejen til Kulhuse for at gøre sig et godt køb. 
Siden annonceringen af lukningen af kræmmerbutikken har mange taget vejen til Kulhuse for at gøre sig et godt køb.  Foto: Erik Christiansen
Vis mere

Guld, der fortsat fylder på hylderne i Erik Christiansens butik, selvom den sidste åbningsdag stille nærmer sig. 

Hans mest fantastiske fund, en tegning på et brev af Ole Høst og et par antikke gardister fra den danske designer Kay Bojesen, har han dog gemt til sig selv på kontoret.

Resten er til salg. I de sidste tre weekender i august, inden nøglen bliver drejet om, holder ægteparret et ophørsudsalg, hvor man kan gå på jagt i den bugnede butik til den halve pris.

»Jeg må bare sige, at det skulle vi have gjort noget før. Vi har dårligt kunne stå i butikken, fordi så mange skønne kunder er kommet forbi for både at sige farvel, men selvfølgelig også for at gøre sig et godt køb,« griner Erik Christiansen.