Tv-værten Hans Pilgaard er 'forarget og rystet' over, at to fyrede topchefer fra Aarhus Universitetshospital får millioner med ud ad døren.

Direktørerne blev fyret på baggrund af, at over 300 kræftpatienter har ventet for længe på en operation for mave- og tarmkræft.

Tirsdag kunne B.T. fortælle, at to direktører, der er blevet fyret fra Aarhus Universitetshospital, forlader jobbet med flere millioner i gyldent håndtryk.

Det har fået tv-vært Hans Pilgaard til at gå til de virtuelle taster på Instagram.

Her skriver han, at han håber, at der bliver indledt en retssag mod direktørerne, og at de bliver idømt fængselsstraf, hvis de bliver dømt skyldige.

Det står i direktørernes kontrakt, at de får en fratrædelse på et års løn, hvis de bliver fyret. Det betyder, at de får henholdsvis fire millioner og 3,4 millioner i fratrædelse.

Det er altså en bonus, som direktørerne har ret til ifølge deres kontrakt. Men det ændrer for Hans Pilgaard ikke på, at det er for dårligt, at de får millioner med ud ad døren.

'Det kan godt være, kontrakterne og juraen er gældende – men hvis de er skyldige OG får lov at beholde de penge, siger jeg bare – undskyld mit sprog – men føj for helvede!!' skriver han blandt andet i opslaget.

Til sidst i opslaget sender han 'en særlig tanke og min dybeste medfølelse med de mennesker', der er ramt af den forsinkede behandling.

DR har de seneste måneder afdækket, hvordan flere hundrede kræftpatienter har ventet op til otte uger på behandling for mave-tarm-kræft, selvom de havde krav på at blive opereret inden for 14 dage.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Hans Pilgaard. Det har ikke været muligt.