Lars Larsens søn køber historisk villa med kæmpe millionafslag. Nu har han planer om stor renovering, skriver Midtjyllands Avis.

Et utrolig godt tilbud, en tidlig fødselsdagsgave eller måske begge dele?

Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, har netop vist, at den genetiske arv i den grad ikke fornægter sig - og at han er i besiddelse af en god portion af det købmandskundskab, som hans far - dynekongen Lars Larsen - er kendt for.

Mens Lars Larsen primært gør sine gode handler i senge- , dyne- og møbelbranchen, så har Jacob Brunsborg vist sig at være formiddabel til at gøre en hushandel - i hvert fald hvis man ser på størrelsen af prisnedslaget.

Det er nemlig lykkedes ham at få et kæmpe nedslag, da han for nylig sammen med sin kone, Helle Brunsborg, erhvervede den historiske villa Arnsborg på Kalsholtvej i Sejs-Svejbæk ved Silkeborg.

Den store villa, der ifølge Boliga er på hele 604 kvadratmeter og som rummer 12 værelser, blev nemlig oprindelig udbudt til salg i juni 2015 til hele 33 mio. kr.

Efterfølgende blev den sat ned til 28,5 mio. kr. Men den gamle, historiske villa fra 1939, der oprindeligt blev bygget som sommerbolig til den københavnske skibsreder Arne Schmiegelov, der var søn af stifteren af rederiet Torm, skulle meget længere ned i pris, før Jacob Brunsborg ville sætte sin underskrift på skødet.

Jacob Brunsborg (yderst th) ses her i 2015 ved en golfturnering, hvor også hans far (yderst tv), kronprins Frederik, Tom Kristensen og Thomas Bjørn deltog.
Jacob Brunsborg (yderst th) ses her i 2015 ved en golfturnering, hvor også hans far (yderst tv), kronprins Frederik, Tom Kristensen og Thomas Bjørn deltog. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Hele otte millioner mere måtte sælgeren, den mangeårige bilhandler Knud Verner Jensen, der har grundlagt Autoforum Silkeborg, barbere af prisen, inden Jacob Brunsborg bed på.

Den stenrige Jysk-arving fik dermed villaen til den ’nette’ sum af 20,5 mio. kr, fortæller han til Midtjyllands Avis. Det er et nedslag på over 40 procent i forhold til udbudsprisen.

Så kan Jacob Brunsborg, der fylder 45 år senere på måneden, dog også glæde sig over, at han får udsigt direkte til den smukke Julsø, ligesom hans far, Lars Larsen, kun bor en kilometer fra stedet i anden villa med søudsigt.

Der vil dog gå noget tid, før Brunsborg-parret, der har to børn, kan få glæde af det nye køb. Parret har nemlig planer om en storstilet renovering, før de flytter ind. Og det kan tage flere år, fortæller Jysk-arvingen til Midtjyllands Avis.

»Vi glæder os meget over købet af den spændende ejendom. Det er et historisk sted, som er klassificeret som bevaringsværdigt. Vi overtager huset den 1. juli og går derefter i gang med en løbende renovering, og det vil måske tage to til fem år, før vi kan flytte ind. Renoveringen skal ske i respekt for den oprindelige stil, men så det samtidig passer til nutiden,« fortæller Jacob Brunsborg, der udover den smukke udsigt også kan se frem til en swimmingpool, en portnerbolig, et bindingsværkshus samt fem hestebokse, som alt sammen hører til Arnsborg.

Udsigten fra Lars Larsens villa er bestemt heller ikke dårlig.
Udsigten fra Lars Larsens villa er bestemt heller ikke dårlig. Foto: ERNST VAN NORDE
Vis mere

Jacob Brunsborg og familien behøver dog ikke at flytte så langt, når tiden endelig er inde til at indtage det nye hus. Familien ejer allerede i dag en anden villa på Kalsholdtvej, som de erhvervede i 2011. Dengang pungede parret ud med 21 mio. for villaen.

Lars Larsen er Danmarks 4. rigeste mand med en formue, der ifølge Berlingske er vurderet til 27 mia. kr. Han er gift med Kristine Brunsborg og parret har sammen de to voksne børn, Mette og Jacob Brunsborg.

Lars Larsen meldte tidligere i 2017 ud, at hans børn og familie skal arve 90 procent af Jysk, når han en dag går bort. Resten af ejerskabet skal lægges i en fond.

Billeder af Jacob Brunsborgs villa kan ses her.