Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil nominere Carla Sands som ny amerikansk ambassadør i Danmark.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg, der henviser til en udtalelse fra Det Hvide Hus. Det samme gør den amerikanske journalist for CNBC Christina Wilkie på Twitter.

Carla Sands er 55 år og har siden 2015 været formand for investeringsfirmaet Vintage Capital Group, LLC. Hun grundlagde firmaet sammen med sin mand, Fred Sands, der døde i 2015.

Derudover er hun med i Trumps økonomiske rådgivningsråd. Sands er desuden uddannet som kiropraktor og har tidligere været skuespiller og optrådt på tv og film.

Den tidligere ambassadør i Danmark var Rufus Gifford, som var ambassadør i tre og et halvt år.

Han stoppede samme dag, som Trump rykkede ind i Det Hvide Hus. Som en politisk udpeget ambassadør skulle han ikke fortsætte med at repræsentere USA under Trump.

Gifford er blandt andet blevet kendt fra tv-programmet "Jeg er ambassadøren fra Amerika". I 2015 blev han gift med Stephen DeVincent på Københavns Rådhus.

Da Gifford stoppede, blev Laura Lochman fungerende ambassadør på ambassaden i Danmark.

Tilbage i marts, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte Trump i Det Hvide Hus, bebudede Trump, at der snart var en afgørelse på vej omkring, hvem der skulle erstatte Gifford. Knap et halvt år senere lyder buddet nu på Carla Sands.

/ritzau/