Åbner stor skønhedsklinik i København

To gode bekendte af det danske politi og retsvæsen har indledt et nært samarbejde.

Klaus Garde Nielsen, udråbt som ’Danmarks konkurskonge’, og ’skandalelægen’ Jørn Ege står sammen bag et nyt selskab, som skal drive en ny stor skønhedskirurgisk klinik i det indre København. Klinikken ’Scan Am’, der kontrolleres af et net af selskaber bl.a. indregistreret i England, åbner om nogle uger.

Jørn Ege bliver officielt ansat med fast løn, mens Klaus Garde Nielsen sidder tungt på pengekassen.

Langt synderegister

Den 47-årige Klaus Garde Nielsen har siddet i fængsel flere gange for bl.a. bedrageri, skyldnersvig og rufferi. Forretningsmanden, der lige nu skylder Skat i omegnen af 17 mio. kr., og som bor i England, har netop indgået kontrakten med den ligeledes flere gange dømte Jørn Ege - senest dømt for et større tyveri af dyr kunst.

Klaus Garde Nielsen siger:

- Vi venter lige nu kun på Sundhedsstyrelsens tilladelse. Det er en formsag, og vi regner med, at Jørn Ege igen kan begynde at operere bryster og suge fedt i løbet af senest tre-fire uger. Jeg er overbevist om, at de penge, et af mine selskaber har investeret i hans nye klinik, er godt givet ud. Jørn Ege er en knalddygtig kirurg, langt bedre end sit rygte.

Klinikken, der ligger på adressen Poul Ankers Gade 2 i Københavns centrum, har storfallenten lejet af en anden skandaleramt læge, Kim Tjelum.

Kammeradvokaten har kaldt Jørn Eges nye bagmand en ’seriekriminel’. Selv foretrækker han at blive sammenlignet med Robin Hood.

Forventer kasse-succes

Jeres brogede fortid taget i betragtning - tror I så virkelig, danskerne har lyst til at blive patienter på jeres nye klinik?

- De vil strømme til. Det bliver en god forretning. Det tvivler jeg ikke et sekund på. Jeg føler mig ikke som en kriminel. Folk beder mig hver dag om hjælp til at slippe fri af syge selskaber. Jeg synes virkelig, jeg er en lidt Robin Hood-agtig type.

Gør faktisk alt, hvad jeg kan, for at følge de love og regler, som gælder i Danmark. Jeg opfatter på ingen måde mig selv som kriminel, selv om jeg har flere domme bag mig. Det meste skete, da jeg var ung og uerfaren.

Hvorfor så lige satse på en anden dømt, Jørn Ege?

- Han er dømt, men jeg synes, han fortjener en chance. Han er en super kirurg. Helt ærligt, så har han faktisk haft færre komplikationer end andre plastikkirurger, antallet af operationer taget i betragtning.

- Han kan noget, andre ikke kan. Oveni er han en sjov fætter, lidt nørdet. Også empatisk. Han er ikke ligeglad med sine patienter. Og så svinger vi godt sammen.

Skyldes det, at I begge har været i konflikt med loven?

- Vi kan godt grine en del ad alt det, vi hver især har haft kørende i forhold til politiet, retsvæsnet og ikke mindst Kammeradvokaten. Jo, vi har lidt den samme ’fjende’ i form af Kammeradvokaten.

Vil der blive betalt skat af de penge, I vil tjene?

- Jørn Ege bliver boende i Sverige, hvor han har fundet sig en god kæreste, Anne Lie. Jeg går ud fra, at han kommer til at betale normal skat her. Hvad mig angår, er det et af mine mange selskaber, som er indblandet. Det er, hvad jeg kan sige om det.

Gør stort småt og omvendt

Jørn Ege sagde selv i går til BT:

- Jeg glæder mig som et lille barn til at komme i gang igen på min nye klinik. Det er især brystforstørrelser, jeg vil satse på, men jeg vil også foretage fedtsugninger og penisforstørrelser som i gamle dage.

Hvordan tror du, danskerne vil reagere?

- Jeg håber, de kommer i stigende antal, efterhånden som de forstår, at jeg ikke sad i fængsel, fordi jeg lavede en masse fejloperationer. Som læge har jeg ikke haft flere komplikationer end andre læger, siger Jørn Ege, der tidligere har bebudet, at han ville åbne en klinik i Malmø.

- Det har vi stadig planer om, ligesom vi også tænker på at åbne klinik i England.