Lyt til artiklen

Vi har efterhånden vænnet os til tanken om, at ulven er kommet tilbage til Danmark - sålænge den holder langt væk fra os og vores baghaver.

Men nu bringer en hollandsk video helt nye dimensioner til ulvefrygten.

35-årige Oguz Acioz i byen Kolham i Holland blev noget overrasket, da han var på vej til arbejde fredag klokken 10. En stor gråbrun ulv kom spankulerende ned ad gaden foran ham. Han filmede først ulven fra bilen, men holdt kort efter målløs ind til siden. Ligesom i Danmark har ulven været forsvundet fra Holland i mange år. Ulven har ikke været set i Holland de sidste 150 år, mens det for Danmarks vedkommende er 200 år.

»Jeg var omkring en meter bag ved den. Jeg kunne se munden og tænderne og jeg vidste, at det ikke var en hund, så jeg begyndte at filme med det samme,« fortæller Oguz Acioz til og fortsætter:

»Jeg var så overrasket. Det er jo ikke et normalt syn. Heldigvis var der ikke nogen på gaden, for alle var taget på arbejde. Men normalt er der masser af børn og høns i baghaverne, » siger Oguz Acioz til BT.

Han vurderede, at ulven nok var sulten.

»Den så ikke agressiv ud, men havde i stedet et udtryk som en sulten hund, der gerne ville have hjælp eller mad. Det så i hvert fald ud som om, at den ledte efter mad,« fortæller han til BT.

Lokale eksperter tror, at ulven er kommet fra Tyskland, ligesom de ulve vi ser i Danmark. Det betyder, at ulven i Kolham har været ude på et par hundrede kilometers strabadserende vandretur, inden den nåede byen. Ulven blev fanget fredag og er nu tilbage i Tyskland.