Lensbaronesse Molise Iuel-Brockdorff kendte den nu afdøde forretningsmand Peter Zobel siden barnsben. Hun husker ham som en fantastisk ven, som livet dog ikke skånede for tragedier.

Den 81-årige erhvervsmand og hofjægermester Peter Zobels død giver ikke kun stor sorg i hans familie. Også hans venner begræder tabet af deres gode kammerat.

Lensbaronesse Molise Iuel-Brockdorff, der er stedmor til Caroline Fleming, kendte Peter Zobel siden barnsben. Deres mødre var bedste venner, og selv om Molise Iuel-Brockdorff med sine 67 år er en del yngre end Peter Zobel, så fulgtes de to ad livet igennem.

»Han var helt fantastisk. Han havde karisma. Jeg har altid beundret ham. Han var en fantastisk ven. Trofast, og han var bare simpelthen så sød,« fortæller Molise Iuel-Brockdorff til BT.

Molise Iuel-Brockdorff, der her ses sammen med sin afdøde mand lensbaron Niels Iuel- Brockdorff ved hans datter Louises bryllup, har siden barnsben haft et nært forhold til Peter Zobel.
Molise Iuel-Brockdorff, der her ses sammen med sin afdøde mand lensbaron Niels Iuel- Brockdorff ved hans datter Louises bryllup, har siden barnsben haft et nært forhold til Peter Zobel. Foto: Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Hun led selv et stort tab tidligere på året, da hun mistede sin mand, Carolines Flemings far, lensbaron Niels Iuel-Brockdorff. Og i den forbindelse var Peter Zobel en stor støtte.

»Vi har talt meget sammen i telefonen, og han har støttet mig efter, jeg mistede min mand, siger hun og fortæller, at hun derfor godt vidste, at Peter Zobels helbred ikke var det bedste. Hofjægermesteren har de seneste fem år lidt af lungesygdommen KOL.

»Selv om man godt ved, at han er dårlig, så får man et chok alligevel, når man hører, han er død. Vi havde jo alle sammen håbet på, at han ville få nogle flere år.«

Peter Zobel blev født ind familiedynastiet Codan, som hans farfar Hermann Zobel havde grundlagt. Allerede fra en ung alder var den unge Peter udset til en dag at skulle overtage posten som direktør i Codan. Han uddannede sig til jurist og opfyldte med årene profetien.

Også kærligheden fandt han i en ung alder, da han i en alder af 28 år blev gift med svenske Annika Wicksell.

Peter Zobel ses her med sin ekskone Henriette Zobel ved sin side ( tv) samt sin datter Rigmor Zobel (th).
Peter Zobel ses her med sin ekskone Henriette Zobel ved sin side ( tv) samt sin datter Rigmor Zobel (th). Foto: JØRGEN JESSEN
Vis mere

Men livet skånede ikke Peter Zobel for tragedier. Efter kun syv år som ægtemand mistede han på tragisk vis sin kone, der kørte galt i sin bil. Parret var på det tidspunkt blevet forældre til tre piger, hvor af den yngste, Rigmor, kun var to år.

Det har tidligere været beskrevet, hvordan Peter Zobel faldt i et stort, sort hul efter tabet af sin første kone. Et tab, som mange mener, at han aldrig kom sig over.

Molise Iuel-Brockdorff husker godt tragedien:

»Det var rædselsfuldt. Det var så forfærdeligt, gyseligt. Og det tog bestemt hårdt på ham,« siger hun og tilføjer:

»Sådan noget glemmer man ikke. Man må jo komme videre i livet, men det blev altid siddende i rygraden på ham. Jeg har talt med ham om det nogle gange, for jeg kendte hende jo også,« siger lensbaronessen, der betegner Annika Wicksell som ’noget helt specielt’.

»Hun var så yndig, at man tabte kæben, når man så hende. Hun var så smuk. Hun var fantastisk.«

Peter Zobel havde en stor passion for jagt. Her ses han (tv) ved prinsesse Benediktes mand, prins Richards begravelse, i marts. Prins Richard var også en passioneret jæger.
Peter Zobel havde en stor passion for jagt. Her ses han (tv) ved prinsesse Benediktes mand, prins Richards begravelse, i marts. Prins Richard var også en passioneret jæger. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Peter Zobel var kendt for sin store passion for naturen, som han blandt andet nød ved at gå på jagt. Molise Iuel-Brockdorff har også stor interesse for jagt, og sammen med sin nu afdøde mand deltog hun i mange af de jagter, som Peter Zobel og prins Henrik også deltog i.

»Jagten var hans et og alt, og han var en kanondygtigt jæger, Aj, hvor kunne han ramme,« lyder det fra lensbaronessen, der kun har ’lovord’ om Peter Zobel:

Christian Kjær (forrest) og Molise Iuel-Brockdorff har været livslange venner med Peter Zobel. Her ses de ved en jagt, hvor også prins Joachim deltog.
Christian Kjær (forrest) og Molise Iuel-Brockdorff har været livslange venner med Peter Zobel. Her ses de ved en jagt, hvor også prins Joachim deltog. Foto: JØRGEN JESSEN
Vis mere

»Han var et rigtig godt menneske. Han havde et vidunderligt temperament og han var humoristisk. Man kunne ikke kede sig i hans selskab. Det var ganske enkelt utænkeligt,« siger hun.

Peter Zobel sov stille ind søndag på sit gods Bækkeskov på Sydsjælland. Han blev 81 år. Han efterlader sig sig fem børn samt sin ekskone Henriette Zobel, som han havde et meget nært forhold til til det sidste.