Peter Zobels familie er i dyb sorg efter den kendte erhvervsmand og hofjægermester søndag morgen sov stille ind på sit Sydsjællandske gods. Det fortæller hans ekskone Henriette Zobel.

»Det er meget uvirkeligt, at han er død. Selvfølgelig vidste jeg godt, at han var syg, men det er jo et altid et chok, når nogen dør«.

Sådan lyder det fra 54-årige Henriette Zobel, der søndag morgen måtte sige farvel til sit livs kærlighed, den 81-årige erhvervsmand Peter Zobel. Parret mødte hinanden, da Henriette Zobel var blot 18 år gammel, og de nåede både at blive gift og skilt to gange. Den seneste skilsmisse fandt sted for 16 år siden, men parret slap aldrig kontakten til hinanden. Alle juleaftener blev holdt sammen, og det tidligere ægtepar talte dagligt i telefon.

Derfor er det også en meget bevæget Henriette Zobel, som BT taler med.

»Han betød alt for mig. Vi har to sønner, og vi har levet sammen i mange år, og selv om vi har været skilt, så har vi været meget, meget sammen. Vi har altid støttet hinanden. Han har været syg i fem år, og vi har jo alle passet på ham. Alle hans fem børn og jeg,« fortæller hun.

Peter Zobel, der igennem hele livet var ryger, fik for fem år siden konstateret den alvorlige lungesygdom KOL. Derfor vidste familien godt, at de havde ham på lånt tid. Alligevel kom det som en overraskelse, at livet sluttede søndag morgen for Peter Zobel, der sov ind på sit Sydsjællandske gods Bækkeskov ved Tappernøje:

»Han havde KOL, men om det var det, han døde af, det ved jeg ikke. Jeg ved bare, at han sov ind. Og det var faktisk meget smukt. Han har ikke lidt eller noget«, fortæller Henriette Zobel.

Både hun og Peter Zobels fem børn nåede at sige farvel til familieoverhovedet.

»Vi var der ikke alle på samme tid, men alle var der i går. Alle fik sagt farvel.«

Peter Zobel var Henriette Zobels store kærlighed. Her ankommer parret til prins Henriks 70-års fødselsdagsfest på Fredensborg Slot.
Peter Zobel var Henriette Zobels store kærlighed. Her ankommer parret til prins Henriks 70-års fødselsdagsfest på Fredensborg Slot. Foto: Morten Juhl
Vis mere

Og det har uden tvivl betydet meget for Peter Zobel. For selv om han var kendt som en benhård forretningsmand, der i årtier styrede familiefirmaet – forsikringsselskabet Codan - med sikker hånd, så havde han også et blødt punkt, når det kom til familien.

Hele tre gange nåede erhvervsmanden og hofjægermesteren at være gift. Og skæbnen har ikke altid været flink ved rigmanden.

Peter Zobels første ægteskab med den svenskfødte Annika Wicksell med hvem han fik de tre døtre, Josephine, Caroline og Rigmor, blev brutalt revet fra hinanden i 1971 efter kun syv års ægteskab. Annika Wicksell kørte i en alder af 29 år galt i sin bil og døde efterfølgende af de skader, hun fik. Hendes yngste datter Rigmor Zobel var kun to år.

Og kun to år senere blev Zobel-familien ramt af en ny tragedie, da Peter Zobels datter, den multihandicappede Josephine, døde kun seks år gammel.

Rigmor Zobel har både været fotomodel samt succesfuld jurist og underdirektør i Codan. Ifølge mange bekendte af Peter Zobel er hun det af Peter Zobels seks børn, der minder mest om sin far. Derfor har det heller ikke været nemt for Peter Zobel, da Rigmor Zobel havnede i en spektakulær sag om kokain.
Rigmor Zobel har både været fotomodel samt succesfuld jurist og underdirektør i Codan. Ifølge mange bekendte af Peter Zobel er hun det af Peter Zobels seks børn, der minder mest om sin far. Derfor har det heller ikke været nemt for Peter Zobel, da Rigmor Zobel havnede i en spektakulær sag om kokain. Foto: Claus Bjørn Larsen
Vis mere

Ifølge Zobels venner fik især tabet af Annika Wicksell erhvervsmanden til at falde ned i et dybt hul af sorg, som han havde svært ved at komme sig over.

Det fortæller lensbaronesse Molise Iuel-Brockdorff, der er stedmor til tv-baronessen Caroline Fleming.

»Det var rigtig, rigtig hårdt. Sådan noget glemmer man ikke. Man må jo komme videre i livet, men det har altid siddet i rygraden på ham. Jeg har talt med ham om det nogle gange, for jeg kendte hende jo også. Det var så forfærdeligt, gyseligt,« siger lensbaronessen, der var nær ven af Zobel, som hun kendte fra barnsben, da deres mødre var tætte venner.

Også Zobels nære ven og jagtkammerat Christian Kjær husker, hvordan tabet af konen tærede på Zobel:

»Det var hårdt for ham. Han fandt aldrig rigtig ro bagefter«, siger den 74-årige rigmand.

Selv om livet var hårdt ved Zobel, så fandt han dog atter kærligheden. Med sin anden kone Anita Zobel fik han datteren Sarah Zobel, der i dag er gift med sangeren Burhan G. Forholdet holdt dog ikke for evigt, og efterfølgende fandt ham sammen med den 27 år yngre Henriette Zobel. I en alder af 56 år blev Peter Zobel far igen, da parret fik sønnen Alexander, og to år efter fik parret sønnen Nicolai.

Her ses Peter Zobel med sine sønner Alexander og Nicolai for nogle år siden.
Her ses Peter Zobel med sine sønner Alexander og Nicolai for nogle år siden. Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Vis mere

Peter Zobel er tidligere af sine børn blevet beskrevet som en hård og til tider krævende far, der dog uden tvivl elskede sine børn højt.

Dødsfaldet har dog også tæret hårdt på hele familien – især på Peter Zobels to yngste sønner, 25-årige Alexander og 23-årige Nicolai.

»De er stærke, men selvfølgelig er de fuldstændig knuste, men de har nogle gode gener fra deres far«, siger Henriette Zobel og tilføjer:

»Han elskede sine børn og sine børnebørn. Han var en dejlig og spændende mand. En humoristisk og intelligent mand. Og jeg savner ham«.