Chikane. Vanvidssejlads. Livsfarligt.

Det var nogle af ordene, som flere vidner i går i Københavns Byret brugte til at beskrive den måde, som i alt otte tiltalte sejlede på deres vandscootere, da to unge amerikanske kvinder blev dræbt den 6. maj i år.

To amerikanske kvinder, som studerede i Danmark, blev dræbt i sommer, da deres lille GoBoat blev torperedet af en vandscooter i Københavns Havn. Onsdag var anden retsdag, hvor adskillige vidner beskrev forløbet op til selve ulykken.

Læs også: Beredskabet advarer: Over halvdelen af danskerne gør det aldrig - men det kan være livsfarligt at lade være

En af vidnerne var den kendte danske tv-vært Mikkel Beha, som var indkaldt som vidne, da han var til stede i havnen den pågældende aften. Han så ikke selve dødsulykken, men i stedet overværede han to personer fra gruppen bruge deres vandscootere til at chikanere en speedbåd med to personer i.

Mikkel Beha sad roligt i vidnestolen. Han forklarede uden tøven og med sikker stemme, hvad han havde oplevet. Blandt andet at to personer på vandscooter sejlede hurtigt mod speedbåden for så at dreje af, så der stod vand op i speedbåden og på de to passagerer. Desuden kunne han berette, at gruppen opførte sig på en aggressiv facon og at de sejlede med meget høj hastighed på en måde, så han sammen med sin familie bagefter havde kommenteret, at »bare der ikke skete en ulykke.« Det gjorde der som bekendt alligevel.

Desuden havde Behas familiemedlem filmet episoden »i smug,« da gruppen optrådte aggressivt og de derfor var utrygge ved at blive opdaget.

Mikkel Behas forklaring blev støttet af fire andre vidner, som fortalte en enslydende historie. Nemlig at hele gruppen sejlede hensynløst og farligt rundt i havnen, mens de også udførte forskellige hasarderede tricks. Deres forklaringer står i skarp kontrast til den forklaring, som de tiltalte selv kom med i mandags, hvor de i det store og hele alle sammen forklarede, at de sejlede stille og roligt og ikke lavede »tricks«.

En af Mikkel Behas familiemedlemmer havde optaget en video, som viste en af vandscooterne chikanere den pågældende speedbåd. Optagelsen blev vist flere gange i dag, da den tjener til at dokumentere selve den opførsel, som gruppen har udvist forud for ulykken. Episoden er desuden en del af anklageskriftet, da alle i gruppen er tiltalt for at forvolde fare for passagerne i speedbåden.

Mikkel Beha fortalte i retten også, at han sammen med sin familie så de tiltalte sejle sydpå i Københavns Havn i meget høj fart efter ulykken var fundet sted. Han fik det indtryk, at gruppen ville skjule sig.

»Der var en, der råbte »Vi kan gemme os herinde,« til de andre,« sagde Mikkel Beha i retten og refererede til et lille bassin i havnen, som angiveligt kunne skjule vandscooterne. Det skete dog ikke, da hele gruppen i stedet sejlede mod Brøndby Havn, hvor de senere blev anholdt.

Næste retsdag er torsdag 21. december, hvor anklagemyndigheden vil gennemgå flere vidner, som så ulykken ske. Sagen forventes afsluttet efter nytår.