Mens mange danske rigmænd rundhåndet ødsler bort af formuen på godser, heste og biler, så er den danske dynekonge Lars Larsen af en lidt mere beskeden slags.

Hans formue er stor nok til, at han uden at blinke at kunne købe flere af de dyreste godser i Danmark – ligesom mange af Danmarks øvrige rigmænd har valgt.

Men stifteren af sengetøjsimperiet Jysk, Lars Larsen, drømmer hverken om godser eller slotte. Han er godt tilfreds med sit hus med udsigt til Silkeborgsøerne, fortæller han søndag i et større interview med BT.

»Jeg har det, som jeg selv har redt. Jeg får jo tilbud om slotte og alt det, du nævner, hver og hver anden dag. Men jeg skal ikke have nogen slotte eller noget. Vi bor så skønt lige ned til Silkeborgsøerne, og vi flytter aldrig derfra. Aldrig nogensinde«, lyder det fra dynekongen, der også afviser, at han har planer om at købe eksotiske øer eller opkøbe større naturområder, som flere af Danmarks rigmænd er kendt for.

Blandt andet har Chrtistian Kjær tidligere ejet en ø i Caribien, mens Danmarks andenrigeste mand, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, er kendt for at opkøbe godser og større jordområder i Skotland. Anders Holch Povlsen ejer så meget land i Skotland, at han er på nippet til at blive den største, private jordbesidder i landet, hvilket har ført til, at medierne har døbt ham ’Kongen af Skotland’.

Men den slags drømme har 68-årige Lars Larsen slet ikke.

»Nej, det har jeg overhovedet ikke«, siger han og afviser samtidig, at han heller ikke kunne finde på at tage til udlandet for at at spekulere i at slippe billigere i skat.

»Det kommer aldrig til at ske. Det er Danmark, der har givet mig muligheden for at tjene alle de penge, og derfor betaler jeg min skat med glæde. Ikke mere end nødvendigt, men jeg skal ikke flygte fra noget. Så jeg bliver i Danmark. Jeg er dansker til fingerspidserne. Det er jeg stolt af. Det er jeg glad ved. Og det bliver der ikke lavet om på,« siger den danske rigmand, der dog ikke kan sige sig fri fra lidt luksus.

Lars Larsen ses her i 2014 på en af sine golfbaner sammen med kronprinsen.
Lars Larsen ses her i 2014 på en af sine golfbaner sammen med kronprinsen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Udover sit flotte hus med udsigt over Silkeborgssøerne, ejer han også et feriehus på Mallorca samt en større ejendom på et golfressort i Sydafrika. Desuden ejer han også to golfbaner i Danmark, som har kostet ham mange millioner at drive.

»Jeg har mine små slotte på Mallorca og i Sydafrika og i Himmerland, så jeg har som jeg vil have det«.

Så du har ikke behov for at købe det halve af et land eller noget andet super luksuriøst?

»Nej, slet ikke. Og jeg har kun en bil af gangen. Min søn er mere til biler, men han er ved at gøre det til en forretning også. Det er en af hans sidebeskæftigelser,« lyder det fra købmanden.

Lars Larsen blev i 2016 af Berlingske Business vurderet til at være Danmarks fjerderigeste mand med en formue, der er anslået til 27 mia. kr.