Lars Hedegaard er aktuel med en ny bog, hvor han danner et skræmmebillede af et Danmark, der kun med nød og næppe undgår islams totale overtagelse af landet. Men bogen er ifølge en anmeldelse 'absurd, pinlig ringe og en litterær fiasko'. Lars Hedegaard er ikke overrasket over kritikken.

‘Har jeg lige læst et af de ringeste stykker litteratur, jeg kan erindre?’

Sådan spørger Weekendavisens Søren Villemoes i sin anmeldelse af Lars Hedegaards nye bog 'Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031'.

I bogen tegnes et billede af et Danmark i nær fremtid, hvor islam griber ind i alle lag af samfundet, mens Grundloven sættes ud af kraft til fordel for sharia.

Og hvis ikke bogen er skrevet som en ‘satirisk overdrivelse af de værste og mest absurde skrækscenarier og ængstelser, man kan finde på den antimuslimske højrefløj’, så er der tale om ‘et fuldkommen forudsigeligt og humorforladt debatindlæg forklædt som skønlitteratur,’ mener Søren Villemoes.

Men der er ikke tale om et satirisk og ironisk værk, fortæller Lars Hedegaard til BT:

»Hvordan min bog skal opfattes, er op til mine læsere. Men det har ikke været min intention at skrive et satirisk værk. Hvis nogen opfatter det på den måde, så fred være med det.«

Lars Hedegaard understreger, at der naturligvis er tale om fiktion, men han anser ikke sin dystopi for urealistisk.

»Jeg ser det som en realistisk mulighed, det gør jeg. Hvis bogen skal have nogen som helst effekt, så skal de scenarier, der beskrives, henvise til noget, som allerede er sket. Jeg fabulerer ud fra kendte forhold - vi har jo ghettoer og parallelsamfund,« siger han.

Lars Hedegaard fortæller, at han ikke er overrasket over den kritiske anmeldelse.

»Når det er Søren Villemoes, der har skrevet anmeldelsen, kommer det ikke bag på mig. Han har ikke kunnet lide mig i mange år. Uanset hvad jeg skriver, så vil han nedgøre mig.«

Det har dog ikke noget på sig, lyder det fra Søren Villemoes.

»Jeg har intet personligt imod Lars,« skriver Søren Villemoes i en SMS.

Lars Hedegaard, der tirsdag fylder 75 år, fortæller, at han allerede nu har planer om at skrive en opfølger til ‘Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031’.