Kronprinsesse Mary ankom fredag formiddag kort før kl. 11 til Rigshospitalet, hvor prins Henrik er indlagt. En halv time senere forlod hun sammen med sine børn, prins Christian og prinsesse Isabella, hospitalet igen. Tidligere på dagen oplyste Kongehuset via en pressemeddelelse, at prins Henriks tilstand desværre er alvorligt forværret.

Kronprinsessen havde ikke følgeskab af kronprins Frederik, da han i sin egenskab af IOC-medlem har været i Sydkorea for at følge vinter-OL, der åbner i dag, i Pyeongchang. Han har dog afbrudt sin rejse og er på vej til Danmark.

Prins Henrik blev indlagt søndag den 28. januar på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling, hvor det siden viste sig, at han havde en godartet tumor i venstre lunge. Den 2. februar meddelte Kongehuset, at han samme dag ville blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling, hvor en lungeinfektion skulle behandles.

BT talte med prins Joachim tidligere på ugen, hvor han kunne berette om 'lettelse', men også om en påvirket prins Henrik:

»For det første lettelse over, at det (tumoren, red.) var godartet. Nu er der så en infektion, der skal bedres også. Han er i bedring. Og det hæfter vi os ved. Han er selvfølgelig svag, men set over en bred kam er humøret godt,« lød det afslutningsvist fra prins Joachim.

Dagens udmelding fra Kongehuset om den forværrede tilstand er også nået til prins Henriks bror Étienne de Monpezat. Han fortæller, at han ikke er på vej til Danmark, men afventer seneste nyt:

»Jeg ved, at min bror ikke har det godt. Det ser ud til at være et spørgsmål om uger,« siger Étienne de Monpezat til BT.