Siden fredag middag har det været ét stort mysterium, hvad der er sket med den 30-årige svenske journalist, Kim Wall. En af de sidste personer, der har set hende, er 23-årige Johan Rasmussen.

Den 23-årige studerende var torsdag aften ombord på en fiskekutter i forbindelse med en fødselsdagsfest. Her arbejdede han som andenstyrmand, hvor han sørgede for, at den hyggelige fødselsdagsfejring forløb som den skulle.

Han fortæller, at skibet kastede anker nær ‘Middelgrunden’ i Øresund ved indsejlingen til Københavns Havn.

Her kunne fødselsdagsgæsterne bade og spise i aftensolen, men mellem klokken 20 og 20.15 er det et helt usædvanligt syn, som optager Johan Rasmussen og de øvrige på fiskekutteren.

»Omkring 20.15 ser vi ubåden komme sejlende. Vi diskuterer først, om det faktisk er en ubåd, men han kommer jo tættere og tættere og er til sidst fem til ti meter fra os.«

Her ses de unge mennesker og ubåden i baggrunden.
Her ses de unge mennesker og ubåden i baggrunden. Foto: Privatfoto
Vis mere

Johan Rasmussen fortæller videre, at både danske Peter Madsen og svenske Kim Wall stod i ubådens tårn, og begge så ud til at nyde sejladsen.

»De stod side om side med ansigterne mod os. De vinkede, så glade ud - der blev råbt ‘hej’, og de havde hejst Dannebrog,« fortæller Johan Rasmussen.

Den 23-årige fortæller, at ubåden sejlede bag om ‘Middelgrunden’ og fortsatte i nordlig retning op gennem Øresund et par hundrede meter, før fødselsdagsfesten igen krævede hans opmærksomhed.

I weekenden gik det op for den studerende, hvad han har været vidne til. Derfor har han også kontaktet politiet, oplyser han.

Her ses et andet billede fra samme tidspunkt.
Her ses et andet billede fra samme tidspunkt. Foto: Privatfoto
Vis mere

Han undrer sig særligt over, at ubåds-ejeren Peter Madsen har forklaret, at han satte den 30-årige journalist af klokken 22.30 samme aften ved restauranten ‘Halvandet’ på Refshaleøen i Københavns Havn.

»Han kan dårligt have nået at sætte hende af på Halvandet. Så skulle han i hvert fald ikke have sejlet mere end en halv time mod nord, inden han vendte om, hvis han har skullet nå det.«

Peter Madsen har ifølge Københavns Politi siden ændret sin forklaring om, at han satte Kim Wall af klokken 22.30 på Refshaleøen. Den nye forklaring er indtil videre ikke offentliggjort.

Ubåden blev meldt forsvundet klokken 02.30 fredag nat. Den blev spottet igen i området syd for Drogden Fyr i Køge Bugt klokken 10.14.

Den 46-årige Peter Madsen blev først sigtet for at dræbe Kim Wall på et ukendt sted på en ukendt måde. Men lørdag blev han i stedet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab.