I videoen kan du se, hvordan det gik til, da 350 børnehavebørn samledes på torvet i Aars for at pynte 'Danmarks grimmeste juletræ'.

Selvom det meget omtalte skæve juletræ fra Aars for længst er blevet pillet ned, får det ikke lov til at sygne hen i glemsel. Byens Handelsstandsforening har nemlig planer om at lave det danmarkskendte træ om til souvenirs.

Det skriver TV2 Nord.

»Vi er ikke helt i mål med projektet endnu, men ja, det er planen, at vores juletræ skal blive til souvenirs. Vi leger med lidt forskellige idéer, men jeg kunne forestille mig, at vi skærer stammen ud i skiver, som folk kan købe og bruge til at lave juledekorationer på i mange år,« siger Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening til mediet.

Han er selv blomsterhandler og har i de 35 år, han har haft sin butik, oplevet, at træplader, til dekorationer er en efterspurgt vare. Deraf kom ideen, som han håber kan give træet et nyt liv.

Formanden for juleudsmykningen i Aars, Jørgen Sørensen, foran træet, der blev omtalt som "Danmarks grimmeste juletræ"
Formanden for juleudsmykningen i Aars, Jørgen Sørensen, foran træet, der blev omtalt som "Danmarks grimmeste juletræ" Foto: Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017
Vis mere

I Aars Handelsstandsforening har de overvejet, om de malker træets berømmelse lidt for meget ved at forvandle det til souvenirs, som skal sælges i byen. De mener dog, at det er dumt ikke at udnytte mulighederne.

Præcis hvornår de færdige souvenirs rammer butikkerne, hvor de skal sælges, og hvad de kommer til at koste, er endnu ikke fastlagt. Det er dog planen, at overskuddet fra salget skal gå til at finansiere julebelysningen i Aars, som hvert år løber op i mellem 140.000 og 200.000 kroner.

Turistmagnet

Det noget krogede og deforme juletræ blev danmarkskendt, da billeder begyndte at florere på nettet, kort efter det blev sat op på torvet i Aars tilbage i slutningen af november

Der var delte meninger om træet blandt byens borgere - nogle morede sig, mens andre var vrede og forlangede det fjernet. Det fik Aars Handelsstandsforening til at gå ud og undskylde og love at tage det ned igen.

»Det her er vores ansvar, og vi er kede af, at byens borgere har fået så grimt et juletræ. Vi nåede at hænge kugler og lyskæder op på træet, og det kan tage lidt tid at få dem fjernet igen, men jeg lover, at træet bliver taget ned i morgen (tirsdag, red.) eller senest onsdag,« sagde Mogens Kristensen, der er formand for Aars Handelsstandsforening dengang, til BT.

'Danmarks Grimmeste Juletræ' efter det blev pyntet af børnehavebørn i Aars i Himmerland
'Danmarks Grimmeste Juletræ' efter det blev pyntet af børnehavebørn i Aars i Himmerland Foto: Henning Bagger/Scanpix
Vis mere

Sådan blev det dog ikke. Folk begyndte nemlig at valfarte til Aars for at få et billede af juletræet, og den øgede trafik kunne mærkes hos byens forretninger, der omsatte for mere end sædvanligt.

Derfor besluttede foreningen at lade træet blive stående.

»Jeg er nødt til at sige, at dårlig reklame er bedre end ingen reklame. Jeg var træt af det, men nu vælger jeg at se positivt på det. Måske får vi folk interesseret i vores juleudsmykning,« sagde Jørgen Sørensen dengang til TV2 Nord.