Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Synes du også, at juletræet i din by er ualmindeligt grimt i år? Send et billede af træet til niep@bt.dk, 1929@bt.dk eller skriv til os på Facebook.

'Juletræs-skræmsel'. 'Sjældent har man set noget så grimt.' 'De må have været spritstive, da de valgte det træ.'

Borgerne i Aars begriber ikke, hvordan byens Handelsstandsforening kunne finde et så grimt juletræ, som det foreningen har sat op på torvet ved det gamle apotek. Billeder af det krogede og noget deforme juletræ bliver delt vidt og bredt på Facebook, hvor nogle morer sig over det, mens andre er vrede.

Formanden for Aars Handelsstandsforening, Mogens Kristensen, er under sin ferie i London blevet bombarderet med beskeder, opkald og mails fra borgere, som vil have det gyselige juletræ fjernet, og han forstår godt, at folk er oprørte.

»Jeg håber da, at jeg kommer til at se pænere juletræer herovre, end det vi har fået i Aars,« siger Mogens Kristensen og griner, da BT fanger ham over telefonen.

Men ikke desto mindre tager han og Handelsstandsforeningen shitstormen og 'juletræs-gate' særdeles alvorligt.

»Det her er vores ansvar, og vi er kede af, at byens borgere har fået så grimt et juletræ. Vi nåede at hænge kugler og lyskæder op på træet, og det kan tage lidt tid at få dem fjernet igen, men jeg lover, at træet bliver taget ned i morgen (tirsdag, red.) eller senest onsdag,« siger han.

Det var en gruppe på tre frivillige i Handelsstandsforeningens 'Juletræsudvalg', som valgte træet. Udvalgets tre medlemmer har mere end 30 års erfaring i at vælge det helt rigtige træ til at sprede julehygge i Aars. Men i år gik det altså galt. Helt galt.

»De tog ud i skoven og fandt et juletræ, som de syntes så ganske pænt ud. Det var først, da træet blev sat op, at alle kunne se, hvor grimt det var,« siger Mogens Kristensen.

Han bemærker, at Aars i den grad er kommet på landkortet med al den omtale, juletræet har fået, men alligevel have han helst været 'juletræs-gate' foruden.

»Jeg er ked af den negative omtale, vi har fået. Især synes jeg, at nogle af Facebook-kommentarerne er ret grove. Folk kunne jo selv tage ansvar og hjælpe til med det frivillige arbejde. For det er jo sådan noget, der kan ske, når man har med frivillige at gøre,« siger han.

Heldigvis er der også mange, som finder det gyselige juletræ ret morsomt.

Det efterhånden berømte - eller berygtede - juletræ er endda blevet genstand for memes på de sociale medier.

​Mogens Kristensen fortæller over telefonen fra London, at det er det selvsamme 'Juletræsudvalg', som får til opgave at vælge det nye juletræ.

»Jeg er fuldstændig overbevist om, at de gør sig ekstra umage med at finde et flot træ denne gang,« forsikrer han.

Andre læser også