Et kæmpe læs affald smidt i en sydfynsk skov vækker harme. Men den formodede gerningsmand glemte tilsyneladende at slette vigtige spor. Nu har politiet sigtet en mand i sagen, skriver fyens.dk.

Morgenfriske borgere, der skulle nyde naturen, fik noget af et chok, da de fredag morgen ville gå en tur på den ellers så smukke skovsti tilhørende det sydsfynske Lehnskov Gods sydvest for Svendborg.

I stedet for at blive overvældet af den dejlige natur, blev de i stedet overvældet af en kæmpe bunke affald, der var blevet smidt på stien i løbet af natten.

Alt fra en frimærkesamlig og motorcykelhjul til halve reoler, brugter potter og pander samt gammelt legetøj lå på stien. Og det har bestemt ikke vakt glæde hos Flemming Madsen (S), der er byrådsmedlem i Svendborg Kommune.

»Det er noget af det værste, jeg har set. Der er bare ikke nogen god forklaring på, at man smider sit affald i skoven. Det er utilgiveligt,« siger han til fyens.dk.

Godsforvalter hos Lehnskov Gods, Søren Schaumburg Axelsen, blev bestemt heller ikke begejstret, da han så affaldsbjerget. Det siger han til BT:

»Det er noget svineri,« siger han og forklarer, at der er tale om et enormt læs affald.

»Det er så stort et læs, at det nærmest er en lastbil fuld,« siger han og fortæller, at han kontaktede politiet, så snart han hørte om svineriet

Og her blev anmeldelsen taget alvorligt.

»De tog det faktisk ret alvorligt. De kom lige med det samme,« fortæller godsforvalteren.

Affald over alt på skovstien var, hvad der mødte skovgæsterne fredag morgen.
Affald over alt på skovstien var, hvad der mødte skovgæsterne fredag morgen. Foto: Søren Schaumburg Axelsen/ privatfoto
Vis mere

Og den formodede gerningsmand havde da heller ikke ligefrem gjort det svært for politiet. I hvert fald ikke hvis han er identisk med den person, som politiet fandt gamle kvitteringer og regninger fra i den store skraldebunke.

»Politiet kiggede på adresserne, og så vidste de godt, hvem det var, sagde de,« fortæller  Søren Schaumburg Axelsen .

Jan blev torpederet af en hest til Hubertus-jagten: 'Jeg troede, min far var død'

Ifølge fyens.dk har politiet da også efterfølgende sigtet en 22-årig mand, hvis navn stod skrevet på papirer i affaldsbunken. Manden er blevet sigtet for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven, og hvis politiet kan bevise, at han er den skyldige, kan han se frem til en bøde.

Den 22-årige nægter sig dog skyldig.

Søren Schaumburg Axelsen ved ikke med sikkerhed, hvorfor den store affaldsbunke er blevet smidt i godsets skov. Han mener ikke, at godset har noget udestående med nogen:

»Det er nok en eller anden, der ikke gad at sortere skraldet, og så har det været nemmere bare at smide det her,« siger godsforvalteren, der i løbet af mandagen har sørget for, at godsets ansatte har ryddet op i skoven.

Og regningen for oprydningen vil blive sendt til den skyldige, hvis man finder vedkommende, oplyser Søren Schaumburg Axelsen til fyens.dk