En 28-årig kvinde er fredag eftermiddag blevet sigtet for at bære en niqab i det offentlige rum.

Klokken var omkring 13, da Nordsjællands Politi fik en opringning om ‘tumult og ballade’ i shoppingcentret Hørsholm Midtpunkt, cirka 25 kilometer nord for København.

Her kunne man konstatere, at to kvinder var kommet op at toppes på rulletrappen. Under slagsmålet var den ene kvindes niqab røget af, men da patruljevognen nåede frem, havde hun taget sløret på igen.

»Vi sigter dem for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Samtidig kan vi konstatere, at den ene kvinde er iklædt niqab. Så tager vi fat i hende og siger, at det er en overtrædelse af straffeloven. Og det bliver hun sigtet for,« siger vagtchef David Borchersen hos Nordsjællands Politi til B.T.

I videoen foroven kan du se over tusind danskere demonstrere imod burkaforbuddet.

Første bøde

Politiet tog billeder af kvinden for at sikre bevisførelsen, og derudover sikrede man sig videoovervågningen fra centret for at fastslå, om den anden kvinde bevidst havde forsøgt at rive niqabben af kvinden.

»Patruljen har konstateret, at det formentlig er en af kvinderne, som er kommet til at gå ind i den anden ved en rulletrappe. Og så bliver den anden sur og skubber tilbage. Herefter opstår der skub og slag. Det har intet med niqabben at gøre. Slet ikke,« siger David Borchersen.

Den 28-årige kvinde er den første, der bliver sigtet for at overtræde tildækningsforbuddet, blot to dage efter den nye lov trådte i kraft den 1. august. Kvinden kan i første omgang forvente en bøde på 1.000 kroner.

Politiet siger, at kvinden tog imod sigtelsen stille og roligt. Herefter blev hun stillet et ultimatum af betjentene:

»Vi begynder ikke at hive niqab eller burka af folk. Hun blev bedt om selv at afklæde sig niqabben eller at bevæge sig udenfor det offentlige rum. Hun valgte det sidste,« siger David Borchersen.

Var du vidne til episoden i Hørsholm Midtpunkt, eller ved du noget om sagen? Så hører B.T. meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.