Den danske hiphop-gruppe Molotov Movement - eller 'Molo' - endte fredag aften i et masseslagsmål, da de selv spillede koncert på Musikhuset Posten i Odense. Gruppens absolutte stjerne Gilli, der står bag sangene 'C'est la vie' og 'Tidligt op', blev torsdag her i BT anklaget for at være hovedårsagen til, at optøjerne begyndte. Nu kan BT som det første medie bringe Gillis forklaring på, hvad der skete.

'Jeg har altid gjort mit bedste for at holde mig ude af medierne, men når der kommer en påstand, som er direkte løgn bliver jeg nødt til at kommentere på den.'

Sådan skriver rapstjernen Gilli i en mail til BT. Det sker efter, at BT har bragt en artikel med øjenvidnet 'O.J.', der anklagede Gilli for at være personen, der var grunden til, at koncerten eskalerede.

I videoen fra koncerten med Molo, som du kan se øverst i artiklen, kan man her se Gilli stå og diskutere med 'O.J.'. Pludselig kommer der én fra Molo-gruppens følge flyvende fra scenen og slår ud efter 'O.J.'.

'O.J' forklarede her i BT, at hans ven havde givet sin mobil til Gilli, så stjernen kunne filme sig selv og lægge videoen på Snapchat. Ifølge O.J. havde Gilli set billeder af vennens mor uden tørklæde på mobilen og vist dem til sine venner på scenen.

Det var O.J., vennen, og de 20 andre fra O.J.'s venneflok blevet sure over, og det var ifølge O.J. grunden til, at O.J. og Gilli stod og skændtes, som man kan se på videoen, lige før personen fra scenen kommer flyvende ind og slår ud efter O.J.

Men påstanden om, at GIlli skulle have vist billeder af vennens mor til andre, afviser hiphop-stjernen nu selv over for BT og kalder det en 'direkte løgn.' Som det første medie kan BT nu bringe Gillis version af, hvad der skete.

På en mail skriver han:

'Jeg har spillet rigtig mange koncerter i år, under hvert show får jeg rakt mellem 30 og 40 telefoner, som folk gerne vil have jeg tager billeder på, og det prøver jeg så vidt muligt. Jeg forsøger altid på at gøre alles aften til den bedst mulige, og jeg tager mig tid til at lave de billeder og videoer, så alle er glade, selvom vi er midt i at optræde. Jeg har på intet tidspunkt kigget i de telefoner, jeg får overakt, da jeg jo står på scenen og er i fuld gang med showet. Det har jeg simpelthen ikke tid til, og med det sagt ville jeg aldrig kunne finde på at kigge i folks private ting,' skriver han og slutter af:

'Jeg er ked af at nogle enkelte personer gerne vil ødelægge det for os som artister og alle dem som er kommet for at se showet,' skriver superstjernen Gilli til BT og kommenterer ikke på, hvem personen, der slår ud efter O.J. er, eller hvorfor han gjorde det.

BT har tidligere talt med et andet øjenvidne, A, til koncerten, der forklarer, at der allerede fra start var en 'ond stemning' til koncerten.

»Der er allerede en dårlig stemning, da koncerten går i gang. Folk er meget fulde, og nogen står og råber og skriger af bandet foran scenen. På et tidspunkt ser jeg, at en fra publikum hopper op på scenen for at få fat i rapperen Stepz, men en vagt trækker ham ned. Jeg kan høre, at Gilli siger, at man skal tage det med ro,« fortæller øjenvidnet og forklarer videre:

'Da politiet kort efter kom ud til spillestedet, var der mildt sagt uorden, fortæller et øjenvidne, som BT tidligere har talt med. Mellem 20 og 30 personer var mere eller mindre involveret i et slagsmål, som med vagternes hjælp blev opløst. Men ude på gaden blev stemningen atter dårlig.

»Vi tror, at Gilli kommer ud og får taget billeder, men så ser vi pludselig, at han og de andre fra bandet kører væk i en bil. Der bliver dyttet helt vildt, og nogen sparker ud efter deres bil. Folk er vildt vrede. Der er politi og hunde overalt, og der er totalt kaos,« fortæller øjenvidnet A.

Politiet bekræfter over for BT, at optøjerne fortsatte uden for spillestedet, hvor politiet først anholdt en person og siden endnu en, da vedkommende sprang på den først anholdte. En 15-årig og en 18-årig, som begge sigtes for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

BT har talt med manageren bag Storm Booking, som blandt andet står for bookinger af Gilli og Molotov Movement, Mads Ebdrup. Han afviser også O.J.'s historie og fortæller, at det skal være slut med at tage fansenes mobiler op på scenen.

»Jeg har fortalt mine artister, at de ikke skal tage imod mobiler. Men det er kutyme, at fansene rækker deres mobiler op, så kunstnerne kan tage en selfie, mens de står på scenen. Det har jeg set rigtig mange gange,« siger Mads Ebdrup.