En af Danmarks rigeste mænd, 73-årige Niels Due Jensen fra Grundfos, har den seneste tid været indlagt grundet sygdom. Selv om sygdommen var alvorlig nok til en indlæggelse, så er meldingen dog positiv fra den danske pumpe-virksomhed.

»Jeg har lige set Niels her til morgen. Og han har det fint.«

Sådan lyder det positive budskab fra Grundfos' kommunikationsdirektør, Kim Nøhr Skibsted, der tilbageviser de mange spekulationer, som den seneste tid har floreret på Grundfos-hjemstavnen Bjerringbro, og som også har nået BTs redaktion, om at 73-årige Niels Due Jensen er meget alvorligt syg.

Ifølge Kim Nøhr Skibsted er det korrekt, at Niels Due Jensen, der er søn af Grundfos-grundlægger Poul Due Jensen, har været syg. Og selv om sygdommen har været alvorlig nok til en indlæggelse, så har spekulationerne tilsyneladende taget overhånd:

»Han har haft en infektion, som var kraftig, og som er blevet behandlet. Men han er blevet udskrevet og er hjemme, og det har han været siden,« siger Kim Nøhr Skibsted, der dog ikke vil uddybe nærmere, hvad den kendte rigmand har fejlet.

»Jeg vil helst ikke sige mere af personlige årsager. Han vil helst ikke have, at der er for mange, der spekulerer i det. Der er naturligvis også opstået rygter her lokalt. Og der har vi også fortalt, at det er rigtigt, at han har haft en infektion og har været på hospitalet, og at han nu har det godt, »siger kommunikationsdirektøren og tilføjer:

»Der er ikke tale om en træls terminal sygdom. Det kan jeg godt tilbagevise.«

Niels Due Jensen ses her i Grundfos' produktionslokaler i Bjerringbro.
Niels Due Jensen ses her i Grundfos' produktionslokaler i Bjerringbro. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

Niels Due Jensen forlod tidligere på året Grundfos' bestyrelse, og i november blev der ved en ekstraordinær generalforsamling fundet en afløser for det 73-årige Grundfos-overhoved, der overtog virksomheden efter sin far tilbage i 1977. Siden har den maskiningeniøruddannede Niels Due Jensen gjort Grundfos til en af verdens førende pumpevirksomheder, hvilket har gjort både ham og resten af familien til en af Danmarks rigeste.

Ifølge Berlingske Business vurderes familiens formue til at være tre milliarder kroner, hvilket gør familien til Danmarks 33. rigeste.

At Niels Due Jensen har trukket sig fra Grundfos Holding har dog intet med sygdommen at gøre:

»Det har været planlagt igennem længere tid, at han ville forlade Grundfos’ bestyrelse,« fortæller Kim Nøhr Skibsted.

Og Niels Due Jensen har heller ikke sluppet taget i Grundfos helt. Han er nemlig stadig formand for Poul Due Jensens Fond, der ejer 88 procent af Grundfos. Det er blandt andet for at kunne hellige sig sit arbejde som bestyrelsesformand for fonden, at Niels Due Jensen valgte at trække sig ud af bestyrelsen for Grundfos Holding.

»Det er den vigtigste opgave, han har,« forklarer Kim Nørh Skibsted, der også fortæller, at rigmanden fortsat dagligt har sin gang i Grundfos-hovedkvarteret.

Og det er han ikke den eneste fra familien, der har. Grundfos-familien har gennem flere år været i gang med at køre tredje generation i stilling som frontfigur for den jyske virksomhed. Niels Due Jensens søn, Poul Due Jensen, flyttede efter flere år i udlandet hjem og slog sig ned med sin familie i Silkeborg i 2014. Siden er han rykket tættere og tættere på toppen af familievirksomheden. Den 45-årige arving har nu titlen Group Executive Vice President og sidder i koncernens ledelse.