Det politiske powerpar Troels Lund Poulsen og Sophie Løhde, der begge er V-ministre i dag, brød deres forhold i 2013 efter seks år sammen. Nu er de tætte kolleger i regeringen, og for første gang fortæller innovationsminister Sophie Løhde om, hvordan det er at være på samme ministerhold som sin ekskæreste.

»Jeg tror ikke, man kan finde nogen, der har et eneste eksempel på, at det nogensinde har været et problem, hverken da vi var kærester eller efterfølgende, da vi stoppede med at være det. Mange siger, de slet ikke mærker det,« fortæller hun i et sjældent privat interview med BT, som kan læses i fuld længde her.

Troels Lund Poulsen havde Sophie Løhde med på Fredensborg Slot til officiel statsmiddag, mens de stadig var et par.
Troels Lund Poulsen havde Sophie Løhde med på Fredensborg Slot til officiel statsmiddag, mens de stadig var et par. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Man kan også indimellem se de to ekskærester spise frokost sammen på Christiansborg i det gamle Brydesen, som er mindre og mere privat end den store kantine Snapstinget.

Det vakte en del opsigt, da det kom frem, at det hotte kærestepar i Venstre, Sophie Løhde og Troels Lund Poulsen, var gået fra hinanden, mens Troels Lund Poulsen var undervisningsminister. De havde været kærester i seks år og boede sammen på venstremandens landejendom i landsbyen Bukkerup mellem Hvalsø og Tølløse.

Men kærligheden brast, og Sophie Løhde opgav landidyllen og flyttede fra den daværende undervisningsminister og ind i en lejlighed i indre København. Ekskæresterne sidder både i folketingsgruppe sammen, og er siden begge blevet udnævnt som ministre i Lars Løkkes regering.

I dag har de begge fundet nye partnere. Sophie Løhde er kæreste med fodboldbossen i F.C. Nordsjælland Ole Palmå, og Troels Lund har fundet sammen med Anne Simonsen, der er jurist i Moderniseringsstyrelsen.

Parret gik ifølge venstrekvinden fra hinanden, fordi de var blevet for gode venner snarere end kærester, fortæller hun i interviewet med BT. Men siden har forholdet være godt.

»Vi sluttede som gode venner, og det er vi stadigvæk, så det er jo rigtig dejligt. Vi har det godt sammen, og det kan ikke være nogen overraskelse for nogen at sige, at vi kender hinanden rigtig godt – det gør man, når man har været sammen i så mange år. Men netop det, at vi sluttede som gode venner og var gået hen og blevet gode venner snarere end at være kærester, var jo også baggrunden for, at vi i god ro og orden sagde, at så var det tid til noget andet,« siger hun i interviewet, hvor hun også fortæller om, hvordan hun scorede sin nuværende kæreste med hjælp fra Hernings borgmester Lars Krarup.

Direktør i F.C Nordsjælland og kommende direktør i Brøndby Ole Palmå.
Direktør i F.C Nordsjælland og kommende direktør i Brøndby Ole Palmå. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere