Det er fuldt forståeligt, hvis kunderne i Føtex de sidste par dage har følt sig helt rundtossede, når de har været forbi hylderne med chokolade.
Priserne for Marabou er nemlig dalet og steget som en elevator i et højhus.
I sidste uge var prisen for 200 gram Marabou mere end halveret til 22 kroner.
Men i den her uge er prisen tilbage på 49 kroner og 95 ører. Altså 50 kroner.
'Drastisk'
Ifølge Bruno Christensen, der er detailhandelsekspert, så er det kendetegnene for det danske marked, at der er høje grundpriser, og pludselig kommer der så et slagtilbud.
»Vi er vænnet til som forbrugere i Danmark, at der er noget, der hedder tilbud i dagligvarehandlen, så det overrasker ikke, at der er tilbud,« siger han.
Han kalder det alligevel for 'drastisk', når der i en kort periode er mere end en halvering i prisen, som der i sidste uge var for 200 gram Marabou.
Men danskerne har vænnet sig til, hvad de skal gøre, når sådan noget sker.
»Når en så drastisk prisnedsættelse i en kort periode sker, inden prisen igen kommer op på det normale, så ved forbrugerne, at det er nu, de skal slå til. Så får supermarkederne run på, og der bliver bliver hurtigt udsolgt,« siger detaileksperten.
Uden at give det præcis salgstal, mærkede Føtex en stor interesse for Marabou, da prisen i sidste uge var mere end halveret.
»Der var naturligvis stor efterspørgsel på Marabou, som i sidste uges fødselsdagsavis var sat ekstra langt ned i pris,« siger Jacob Krogsgaard, der er pressechef i Salling Group, som driver Føtex, Bilka og Netto.
Dropper at købe Marabou
Nettop de høje normalpriser for Marabou er noget, der har konsekvenser for, om folk nu også køber det kendte chokolademærke.
I en afstemning har hele 29.661 B.T.-læsere mandag middag svaret på, om de synes, at Marabou er blevet for dyrt.
73 svarer 'ja, jeg køber aldrig mere Marabou', mens 22 procent svarer 'jeg køber det nogen gange', og kun fem procent svarer 'nej, jeg synes, Marabou er pengene værd'.
Både Salling Group og slikgiganten Mondelez, der har opkøbt Marabou, har givet de historisk høje priser for kakaobønner skylden for priserne på chokoladen.
Men Jacob Krogsgaard håber på, at der snart er mulighed for, at der kommer et fald på den tårhøje normalpris.
»Vi vil naturligvis gerne sætte normalprisen ned og håber også, at vores indkøbspriser snart giver rum for det,« siger pressechefen og tilføjer:
»Men vi stopper ikke med at tilbyde skarpe priser i vores tilbudsavis, så den elevatortur må kunderne leve med.«
Karen-Elisabeth Gadtoft, kogebogsforfatter og instagrammer, afslører i denne episode af Spar Kassen, hvordan man kan lave gourmetmad for en slik. Hør for eksempel, hvad man kan bruge løgskaller til, og hvordan man kan invitere 10 gæster til lækker middag i weekenden til spotpris.
Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.