Jesper Christiansen Ohlrich på 43 år bor alene og handler stort set altid i Rema 1000. Han går op i økologi, friland og forsøger at spise ordentligt.

Men én ting får ham nu til at se rødt – bogstaveligt talt.

Pakkerne med hakket oksekød er blevet mindre, mens prisen er eksploderet. For syv måneder siden ændrede Rema 1000 pakkestørrelsen fra 500 til 400 gram af hensyn til klimaet, og siden er prisen steget med 19 procent.

Og det er mistænkeligt, mener den ellers trofaste Rema1000-kunde:

»Det handler jo ikke om klimaet, som de siger. Det handler om, at det er blevet dyrere, og så har de lavet pakken mindre, så folk ikke opdager det. Vi er ikke dumme,« siger han.

Han kalder det et klassisk eksempel på shrinkflation – når forbrugerne betaler det samme, eller endda mere, og ender med mindre i kurven.

Samtidig undrer han sig over, at klimaforklaringen skal bruges som undskyldning:

»Jeg bruger faktisk 100 procent mere plastik, fordi jeg nu skal købe to pakker kød i stedet for én. Det er paradoksalt, når vi ikke engang må bruge plastik-sugerør længere,« mener han.

Frem for »fiksfakserier« og pæne forklaringer efterlyser kørelæreren mere ærlighed fra Rema 1000:

»Jeg synes, de tager pis på os. Hvis de bare var ærlige, så kunne man bedre forstå det. Men det her virker bare ikke rigtigt.«

Han har skåret cola væk efter »alt det med Trump,« som han siger, og bruger nu de penge på oksekød. Men med de nye priser føles det ikke som nogen gevinst.

»En 500 grams pakke giver mad til tre aftener. De små pakker rækker kun til halvanden – og så ender jeg med at overspise. Det er både dyrere, dårligere for klimaet og dårligere for mig.

Og konsekvensen?

»Jeg begynder jo at overveje, om jeg overhovedet gider handle der,« afslutter Jesper Christiansen Ohlrich.

Læs mere om Rema 1000s mindre kødpakker HER.

Rema 1000 vil ikke stille op til interview.