Rema 1000 har valgt to farlige veje.
Det er meldingen fra Bruno Christensen, der er detailhandelsekspert, efter den store discountkæde har meldt ud, at man vil sælge en pakke med 20 procent mindre oksekød.
Fredag lød det i en pressemeddelelse, at det er for »at hjælpe kunderne med at nedbringe forbruget af oksekød - og dermed reducere belastningen for klimaet«.
En melding, der fik nettet til at koge over.
'Gad vide, hvor længe der går før, at priserne stille og langsomt kravler op på samme niveau, som det var inden reduktionen af indholdet?,' spørger en facebookbruger.
'Hvis folk vil spise mindre kød, køber de mindre, og ikke alt det pjat,' skriver en anden.
'Overhovedet ikke gennemtænkt! Og uklædeligt, at Rema reklamerer med sin politiske holdning!,' skriver en tredje.
For Bruno Christensen er kommentarerne på ingen måder overraskende.
»Det er en farlig vej at gå, når der blandes politiske holdninger ind i det, man tilbyder kunderne,« siger han og tilføjer:
»Folk bryder sig ikke om at blive påduttet, hvad der er den korrekte holdning, når de skal handle ind. Forbrugerne skal helt selv bestemme, hvad de vælger at købe, uden det på nogen måder antydes noget om, hvad man bør købe.«
Farligt, hvis prisen stiger
Han mener også, at Rema 1000 går en lidt farlig vej, når man melder ud, at prisen falder, når der er mindre kød i pakkerne.
»De risikerer jo at blive taget i løftebrud, hvis priserne kommer til at stige igen. De kan helt klart komme til at bide sig selv her,« siger han.
Jonas Schrøder, kommunikationschef hos Rema 1000, hvor sikker er I på, at priserne kommer til at forblive lavere for de mindre mængder kød?
»Det er klart, at den generelle prisudvikling i markedet, hvor vi ikke ved, om der kommer inflation eller stigninger eller fald på råvarepriser, det kan vi ikke spå om. Men prisen går ned nu, når der er mindre kød i pakken, og vi vil altid være konkurrencedygtige,« siger han og fortsætter:
»Det er ikke et trick, hvor vi hæver prisen om 14 dage. Hvis vi gør det, vil kunderne jo handle andre steder.«
Men kan du ikke se, at det kan udsætte jer for kritik, hvis priserne for kød generelt stiger igen om ret kort tid?
»Jeg kan jo ikke stå og sige, at prisen her i 2024 vil være den samme de næste mange år. Vi vil altid være konkurrencedygtige på markedet, men priser falder og stiger med afgifter og så videre, og det er ikke til at spå om,« siger Jonas Schrøder.
Karen-Elisabeth Gadtoft, kogebogsforfatter og instagrammer, afslører i denne episode af Spar Kassen, hvordan man kan lave gourmetmad for en slik. Hør for eksempel, hvad man kan bruge løgskaller til, og hvordan man kan invitere 10 gæster til lækker middag i weekenden til spotpris.
Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.

