B.T. kunne for nylig berette, hvordan den plantedrik – du tidligere kendte som eksempelvis havre- og sojamælk – faktisk ikke nødvendigvis er god for dig.
Noget, der ikke overrasker Thomas Castberg, der er madekspert på B.T.
»Hvis du læser bag på havre-, soja- og eksempelvis rismælk, er det påfaldende, hvor meget andet der er i,« siger han i seneste udgave af B.T.s podcast Spar Kassen.
Her fortæller kokken, der er creative director i Skagen Group, at han var på sporet af det, som netop er med til at gøre, at plantedrikken er usund.

Nemlig at de hører til de såkaldte ultraforarbejdede fødevarer.
I podcasten kommer vært Peter Schulz ind på produktet, fordi en amerikansk forsker peger på, at de tilsætningsstoffer, der er i nogle plantedrikke, kan give øget risiko for kræft.
Ligesom at Anne Tjønneland fra Kræftens Bekæmpelse ligeledes er skeptisk over for plantedrikkene.
I podcasten bliver det læst op, at hun udtaler, at ’der er ikke meget positivt at sige om produkterne. Det eneste argument for at drikke plantemælk er et hensyn til miljøet. Drik det ikke for din sundheds skyld.«
Noget, netop Thomas Castberg heller ikke gør, understreger han.
Han drikker det nemlig ikke i det hele taget. Blandt andet fordi han synes, det ikke smager særlig godt.
»Hvis du gav mig en kop kaffe med havremælk, så ville jeg spytte den ud, og jeg ville gøre det demonstrativt,« lyder det fra madeksperten.
Han forklarer dog, at han til nøds kan spise havremælk på havregryn, fordi det smager lidt af det samme.
Og så har mandelmælk som en af de eneste plantedrikke sin berettigelse, og Castberg ville kunne se sig selv bruge den i en dessert eksempelvis.
»Men den kan man jo lave selv,« slår han fast.
Lyt mere i Spar Kassen, hvor kokken også fortæller, hvorfor der er en ting i et supermarked, som er en dealbreaker for ham.
Lyt med på Spotify, Apple Podcast eller herunder:

