Det skulle have været hans store øjeblik. I stedet blev det hans værste mareridt.

»Det styrt kunne have sluttet min karriere,« siger den belgiske cykelkomet Wout van Aert.

Det 24-årige storttalent kørte ud på enkeltstarten på 13. etape af Tour de France som den helt store favorit til etapesejren. Men på vej mod det, der lignede en super tid, kørte han dog ind i noget afspærring. Her sluttede hans Tour de France.

Wout van Aert havde fået et åbent kødsår og måtte have langvarig behandling, før han kunne fragtes videre til hospitalet og hasteopereres. En operation, der ikke gik efter bogen.

Wout van Aert kort inden sit styrt på 13. etape.
Wout van Aert kort inden sit styrt på 13. etape. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

»De havde simpelthen glemt en sene, som om det bare ville blive fikset af sig selv. På den ene side kan jeg godt forstå, hvordan det kan ske, men sådan en skade er ikke så typisk, så det er ikke alle, der har evnerne,« forklarer Wout van Aert til Het Laatste Nieuws om sin operation, han tidligere har afsløret lidt om.

I stedet trådte en belgisk kirurg til og fik fikset Jumbo-Visma-rytterens grimme skade.

Han er dog endnu ikke kommet tilbage på cyklen, og han har stadig en lang genoptræning foran sig.

Hans status er lige nu, at han kan holde til at gå et par hundrede meter ad gangen, og at han kan køre sig bil igen. Han er uden smerter, og på den måde er han glad for at have 'et normalt liv' igen.

Mere jubel var der på 10. etape, hvor Wout van Aert var første mand over stregen.
Mere jubel var der på 10. etape, hvor Wout van Aert var første mand over stregen. Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Vis mere

For nuværende vides det dog ikke, om Wout van Aert kommer til at være klar til sæsonstarten i 2020.

Wout van Aert var allerede i 2018 rygtet til at blive et af de kommende store navne i cykelsporten, hvor han blandt andet vandt PostNord Danmark Rundt.

I 2019 cementerede han den position ved at køre en fornem klassikersæson med blandt andet en tredjeplads i Strade Bianche og en andenplads i E3 BinckBack Classic. Det helt store gennembrud kom dog i Criterium du Dauphiné, hvor han kørte to top-3-placeringer hjem i de første tre etaper, inden han vandt enkeltstarten samt en massespurt dagen efter.

I dette års Tour de France lå han i starten af løbet nummer to i klassementet efter holdtidskørslen på 2. etape. Han blev senere nummer to på 5. etape og vandt 10. etape inden sit styrt på enkeltstarten i Pau.