Rygterne om Jakob Fuglsang, der ifølge en hemmelig rapport er blevet kædet sammen med den famøse dopinglæge Michele Ferrari, har også nået Tour-chef Christian Prudhommes næse.

Tirsdag svarede han blandt andet på spørgsmål om, hvad hans reaktion var på Fuglsang-sagen.

»Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Vi har stadig ikke fået nogen officiel udtalelse af CADF (cykelsportens antidopingenhed, red.). Vi vil lade UCI (det internationale cykelforbund, red.) om at udtale sig først, før vi gør,« svarede Christian Prudhomme ved tirsdagens præsentation af de tre danske Tour de France-etaper i 2021.

Alligevel er det dog noget, Tour de France-løbsarrangøren ASO - som Christian Prudhomme er direktør for - kommer til at holde øje med.

»Under alle omstændigheder vil den historie, som cykelsporten har, og det brændemærke, den også har efter problemer med doping, være en, vi følger meget nøje. Men jeg kan ikke sige mere nu, når der ikke noget konkret fra hverken CADF eller UCI,« sagde han til præsentationen.

Også chef for den danske Tour-start i 2021 Alex Pedersen blev spurgt ind til sagen. Han håber blot på en afklaring.

»Jeg kan heller ikke sige ret meget mere, da jeg ikke ved mere end det her. Det er selvfølgelig uheldigt, at cykelsporten igen drages ind i tvivlsspørgsmål, om folk opfører sig ordentligt og følger de gældende regler inden for cykelsporten.«

Både Christian Prudhomme og Frank Jensen (i baggrunden) kommenterede på Fuglsang-rygtet.
Både Christian Prudhomme og Frank Jensen (i baggrunden) kommenterede på Fuglsang-rygtet. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Men jeg kan ikke sige meget mere, end at jeg håber, det bliver afklaret, så vi kan finde ud af, hvad der er op og ned i sagen,« sagde han til pressen ved tirsdagens præsentation.

Det er en rapport fra CADF, som norske VG samt DR og Politiken har fået fat på, der kæder Jakob Fuglsang sammen med dopinglægen Michele Ferrari, som blandt orkestrerede dopingprogrammet på Lance Armstrongs US Postal-hold i starten af 00'erne.

Rapporten fortæller intet konkret omkring Jakob Fuglsang og Michele Ferrari, og begge har offentligt afvist at have haft noget med hinanden at gøre. Astana afviser desuden også at have haft noget med Michele Ferrari at gøre.

Det var noget, Frank Jensen, overborgmester i København og bestyrelsesformand i Grand Départ Copenhagen, også lagde vægt på tirsdag.

»Man kan jo sige, det er en sag, der i øjeblikket kun hviler på rygter, og derfor nyder folk også en retsbeskyttelse ved, at cykelsportens organisationer skal forholde sig til det her. I øjeblikket står vi kun med en sag, der er baseret på rygter.«

Jakob Fuglsang og Astana afviser at have noget med Michele Ferrari at gøre. Ferrari afviser det samme.
Jakob Fuglsang og Astana afviser at have noget med Michele Ferrari at gøre. Ferrari afviser det samme. Foto: ANDER GILLENEA
Vis mere

»Det er klart, at vi i interessentselskabet håber, som alle andre, at der ikke er noget i historien.«

»Doping er noget svineri, og det skal vi undgå i cykelsporten, men det er også lidt svært for os at forholde os til en historie, der er bragt af medierne kun på baggrund af rygter - og som i øvrigt er afvist af Jakob Fuglsang og hans eget team,« skød Frank Jensen ind under tirsdagens præsentation.

Michele Ferrari har fået livslang karantæne fra professionel cykelsport.

Det vurderes, at et samarbejde med ham vil blive takseret på samme måde som en reel dopingkarantæne - men to års karantæne fra al cykelsport.