Der har været meget stille fra cykelrytteren Fabio Jakobsen (Deceunick-Quick-Step), siden han styrtede voldsomt under første etape af Polen Rundt i starten af august.

Her endte han med at få 130 sting i ansigtet, en smadret kæbe, en ødelagt gane, lammede stemmebånd og en slem hjernerystelse, ligesom han kun havde én tand tilbage.

Men nu er der endelig nyt fra cykelrytteren. Fabio Jakobsen har netop lagt et billede på sin Instagram-profil, hvor han giver sine følgere en lille opdatering på, hvordan det går med ham:

»Fire uger efter rekonstruktionen af min over- og underkæbe var det tid til, at stingene skulle tages ud. Helingsprocessen går godt. Den transplanterede knogle skal vokse sig stærk og sætte sig fast i de næste fire måneder. Næste operation er planlagt til 2021. Om et par uger skal mit bækken være helet og stærkt, som det var før ulykken. Og så kan jeg langsomt begynde at træne på min cykel igen,« skriver Jakobsen til opslaget.

Fabio Jakobsen fortalte i starten af oktober, at han skulle have foretaget en operation, hvor knogler fra hans hofteskål skal flyttes til hans ansigt. Herefter skulle han have indsat tandimplantater.

»Den 8. oktober skal jeg opereres for at genskabe min mund og ansigt (...) det kommer til at tage flere måneder at komme mig over det,« udtalte han dengang.

Og det er altså den operation, som Jakobsen nu giver en opdatering på, og den er heldigvis gået godt.

Styrtet i august skete, efter at den hollandske cykelrytter blev skubbet ud i banden af sin landsmand Dylan Groenewegen.

Foto: SZYMON GRUCHALSKI
Vis mere

Det resulterede i, at Jakobsen i høj fart fløj ind i metalafspærringerne med hovedet først.

Deceunick-Quick-Step-rytteren blev efterfølgende hastet til et nærliggende hospital i kritisk tilstand.