Tirsdag morgen skyllede en enorm coronabølge ind over Giro d'Italia, da flere ryttere og stabsmedlemmer blev testet positiv, og et helt hold måtte trække sig.

»Det ser ud, som om at shit is getting real. Det er lidt skræmmende med så mange positive tilfælde, og at Mitchelton-Scott trækker hele holdet. Man bliver altså en lille smule nervøs,« siger Jakob Fuglsang til B.T., kort efter at nyheden blev offentliggjort.

Desværre for Jakob Fuglsang er det ikke hvem som helst, der udgår.

For ud over Mitchelton-Scott, der helt og aldeles trækker sig efter fire tilfælde af coronavirus hos holdets stabsmedlemmer, er det også stjernerne Michael Matthews og Steven Kruijswijk. Sidstnævnte er en god ven af Fuglsang, og danskeren begræder den hollandske stjernes exit.

Jakob Fuglsang erkender, at han er nervøs efter morgenens corona-bombe.
Jakob Fuglsang erkender, at han er nervøs efter morgenens corona-bombe. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

»Jeg er ked af det på Stevens vegne, og jeg ved, at han har haft et rigtig lorteår, hvor det kun er lykkedes ham at gennemføre ét cykelløb,« forklarer Jakob Fuglsang.

»Han havde en hård sæsonstart, hvor han ikke kunne køre på grund af knæproblemer, så styrtede han i Dauphiné, og nu var han endelig til start til Giroen, hvor han kunne gøre det godt.«

Ifølge den 35-årige dansker har Jumbo-Visma-rytteren endda været meget påpasselig for at undgå smitte.

»Det har fyldt meget i dagligdagen for ham og hans familie, så han undgik at blive testet positiv inden løbet. At det så sker i løbet er bare hårdt,« mener Jakob Fuglsang.

Hele feltet skal gennem en række coronatest ved løbets næste hviledag på mandag. Og her bliver det altså ikke helt udramatisk, mener Astana-stjernen.

»Jeg tror, at den næste test bliver med nerverne uden på tøjet, indtil resultatet er der.«

Tirsdag morgen kom det også frem, at et stabsmedlem fra Ineos og et fra AG2R-La Mondiale blev testet positiv.