Det fik bange anelser frem hos ekstremt mange cykelfans, da en video af en storfrysende Mattias Skjelmose til Flèche Wallonne – ja, så stivfrossen, at han ikke kunne styre sin krop – dukkede op på sociale medier.

Dagen derpå satte det amagerkanske stortalent ord på den uhyggelige oplevelse, der satte sig så dybt i kroppen på ham, at han måtte udgå af løbet med noget, der mindede om et kuldechok – såkaldt hypotermi.

»Jeg frøs helt ind til knoglerne,« lød det fra Mattias Skjelmose ved et pressemøde torsdag. Du kan se klippet i bunden af artiklen.

»Det er ikke første gang, at jeg ryster, men jeg er altid kommet over det. Men da jeg stoppede på toppen af Mur de Huy (løbets mytiske stigning, red.) for anden gang, kunne jeg ikke styre min krop, og det var det mest ubehagelige, jeg nogensinde har oplevet.«

Undervejs i Flèche Wallonne måtte rytterne kæmpe med ekstreme vejrforhold.
Undervejs i Flèche Wallonne måtte rytterne kæmpe med ekstreme vejrforhold. Foto: Eric Lalmand/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Heldigvis havde den 23-årige Lidl-Trek-rytter allerede haft fat i sin familie, da klippet begyndte at tage fart på sociale medier.

Derfor fik han forsikret dem på forhånd om, at han var okay.

»Nu har jeg været i sporten i lidt tid, og jeg ved, at en af de første ting, man skal gøre, når sådan noget sker, det er at kontakte de mennesker, man elsker. Derfor gjorde jeg det med det samme,« sagde Mattias Skjelmose.

I det korte klip fra Flèche Wallonne bliver danskeren båret af sin cykel, da han kører ind til siden for at stå af.

Men i stedet for selv at rejse sig begynder han at ryste så meget, at han er ude af stand til selv at bevæge sig. Heldigvis får han hurtigt assistance af et stabsmedlem på Lidl-Trek-holdet, der tager Skjelmose op i sin arme og bærer den forfrosne og rystende rytter ind i varmen.

»Jeg synes, det er godt, den er kommet frem. Det giver fansene en idé om, hvordan forholdene var. Vi udgik jo ikke bare på grund af lidt regn, og jeg endte jo med at være okay,« sagde Skjelmose, da han blev spurgt ind til, hvordan han havde det med den brede deling af videoen.

»Hvis jeg var havnet på hospitalet i en virkelig dårlig forfatning, havde det været anderledes.«

Kort efter episoden onsdag hev B.T. fat i holdets danske sportsdirektør Kim Andersen, der satte ord på Skjelmoses forfatning.

Du kan læse B.T.s dom fra Flèche Wallonne her. Nu er næste punkt på programmet for Mattias Skjelmose monumentet Liège-Bastogne-Liège, der køres på søndag.