Der er nyt om Fabio Jakobsens tilstand efter tirsdagens alvorlige styrt ved Polen Rundt.

»Fabio Jakobsens situation er alvorlig, men i øjeblikket er han stabil,« lyder det fra toprytterens hold, Deceuninck-Quickstep.

Onsdag kom den hollandske mester slemt til skade, da han nærmest på målstregen kolliderede med landsmanden Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) og hovekulds røg ind i og ud over afspærringen. Her ramt han desuden en løbskommissær.

Meldingerne var i løbet af onsdag aften ganske dramatiske, hvor løbslægen Barbary Jerschiny med tårer i øjnene kunne beskrive den hollandske cykelrytters tilstand med følgende ord:

»Rytteren er alvorligt kvæstet, og det er livstruende. Hans gane og luftrør var ødelagt, men vi formåede at intubere ham. Han er på hospitalet og har mistet meget blod. Han er i live, og vi håber, vi vinder den her kamp,« lød det.

Nu sætter Fabio Jakobsens hold i den seneste opdatering yderligere ord på, hvordan det står til med den 23-årige stjernerytter.

»Diagnostiske test afslørede hverken skade på hjerne eller rygsøjle, men på grund af af de mange skaders alvorlighed holdes han i koma og skal overvåges tæt de næste dage på Wojewódzki Szpital i Katowice,« lyder det fra Deceuninck-Quickstep.

Det forfærdelige styrt skete på de sidste meter af Polen Rundts første etape, hvor Fabio Jakobsen og Dylan Groenewegen var i tæt duel om sejren.

Sidstnævnte kom først over stregen efter kollisionen, men han blev hurtigt frataget sejren, og han får desuden skylden for ulykken. Også fra Den Internationale Cykelunion (UCI), der nu vil jage yderligere straf.

'UCI fordømmer på det kraftigste den farlige kørsel af rytteren Dylan Groenewegen, som sendte Fabio Jakobsen ind i barrieren et par meter fra målstregen og forårsagede et stort styrt i slutningen af 1. etape af Polen Rundt,' skriver UCI blandt andet:

'UCI anser opførslen som uacceptabel og har ført sagen videre til disciplinærkomitéen, som skal finde en sanktion, der er passende for situationens alvor.'

En sportsdirektør fra et helt andet hold, Quick-Steps Patrick Lefevere, har været ude og rase over Dylan Groenewegen:

'De bliver nødt til at smide fyren fra Jumbo-Visma i fængsel,' har det lydt i et opslag på Twitter.

Opdateres...