Nu tager de bladet fra munden.

Astanas pressechef kalder efterforskningsmaterialet af den danske cykelrytter Jakob Fuglsang for »beskyldninger og rygter«.

Det gør han til det belgiske medie Het Niewsblad.

»Vi blev ringet op tirsdag af danske og norske journalister, som åbenbart havde adgang til filen. De bad om et svar, men fordi filen ikke indeholder hverken fakta eller bevis, men kun beskyldninger og rygter, ønsker vi ikke at svare.«

»Vores advokater undersøger sagen, der er dateret fra sommeren 2019, men så længe der ikke er fakta, ser vi ingen grund til en officiel udtalelse,« siger han.

Udtalelsen fra Astana kommer, efter DR, Politiken og norske VG i går fortalte, at en hemmelig rapport sætter Jakob Fuglsang i forbindelse med doping og den berygtede dopinglæge Michele Ferrari, der blandt andet orkestrerede Lance Armstrongs dopingprogram.

'Efterretninger indikerer, at Astana Pro Team-cykelrytteren Jakob Fuglsang er i Michele Ferraris dopingprogram, og at holdkammeraten Alexey Lutsenko var til stede under mindst ét møde mellem de to i Nice/Monaco,' står der i rapporten.

Rapporten er 24 sider lang og bestilt af Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), cykelsportens uafhængige antidopingenhed.

12 personer knyttet til cykelverdenen fortæller endvidere til Politiken, DR og VG, at Fuglsang angiveligt arbejder sammen med Ferrari.

B.T. har været i kontakt med flere kilder, som uafhængigt af hinanden bekræfter historien om, at Fuglsang angiveligt er set med Michele Ferrari.

I 2015 vedtog det internationale dopingagentur, Wada, at cykelryttere ikke må omgås personer, som er udelukket af sporten, og dette kan give to års karantæne.

I sin bog 'Jakob Fuglsang – Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje' fortæller den 34-årige danske cykelrytter om sit syn på doping.

»Jeg vil kunne stå inde for det, jeg har foretaget mig. Jeg vil kunne se mig selv i spejlet, og det kan jeg nu. Jeg har aldrig dopet mig, og jeg kommer aldrig til at dope mig,« lyder det fra Jakob Fuglsang i bogen, der er skrevet sammen med TV 2s cykelkommentator og tidligere B.T.-journalist Rasmus Staghøj.