Det bliver ikke i Danmark, at Tour de France indledes i 2020.

I stedet er den franske by Nice valgt som startby.

Det meddeler arrangørerne af Touren på Twitter mandag.

Det bliver anden gang i historien, at Nice bliver startby, og det sker 27. juni 2020. Nice var også startby i Touren i 1981.

Danmark har ansøgt om at få Tour-starten i enten 2020 eller 2021 - men det kan altså nu tidligst blive i 2021.

På den led lever mandagens beslutning fint op til de ord, som Tourens løbsdirektør sagde, da han sidste år var i Danmark for at tale om blandt andet Tour-start:

»Bare vær tålmodig. Det beder jeg jer om. Bare vær tålmodig,« lød det ved den lejlighed fra Christian Prudhomme (billedet herunder).

Foto: THIERRY ROGE
Vis mere

Dengang, i novemvber sidste år, lød det videre fra ham om udsigterne til at se Tour de Frances første etaper i Danmark:

»Det vigtigste for mig er, at hvis der skal være en Grand Depart her i København og Danmark, skal det være for at styrke sammenhæng mellem professionelt cykelløb og almindelig cyklisme. For 20 år siden har det at skulle forsvare og bevare vores planet ikke været et så vigtigt emne, men det er det i dag. Og jeres måde at gribe tingene an på med jeres cykelkultur, hvor I cykler til arbejde og i skole ved hjælp af jeres fantastiske infrastruktur, er meget vigtig for fremtiden,« sagde Christian Prudhomme til BT.

Det bliver dog i hård konkurrence med flere andre store cykelnationer om at få Tour-starten i 2021: Her ønsker blandt andet Norge og Storbritannien også at være med.

I 2019 starter Touren i Bruxelles.