Michael Valgren måtte grave ekstremt dybt for at sikre Danmark en bronzemedalje ved VM i Cykling i Belgien søndag eftermiddag.

Det fortalte danskeren til den fremmødte presse efter det dramatiske verdensmesterskab, som Julian Alaphilippe vandt i meget sikker og overlegen stil.

»Jeg har aldrig været så træt før. Jeg var helt færdig, da jeg sad derude. Det er det trætteste, jeg har været, siden vi kørte VM i Østrig (i 2018, red.),« lød det eksempelvis fra medaljevinderen.

Der var store forventninger til Danmark inden løbet i Belgien. Flere styrt gjorde dog dagen svær for flere af danskerne, og det var kun Michael Valgren, som sad med i finalen. De fleste havde håbet og regnet med flere.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Vis mere

Derfor var den 29-årige cykelstjerne meget lettet over, at det lykkedes ham at komme over mål som nummer tre i en meget tæt spurt med tre konkurrenter. Men han var ikke overrasket over egne evner.

»Nej, det er ikke et mirakel. Jeg vidste, at jeg kunne gøre det. Jeg troede faktisk, at jeg kunne vinde. Men sådan som Alaphilippe kørte, var det ikke muligt. Så prøvede jeg at gå efter podiet til sidst.«

»Jeg er meget glad. Jeg synes, VM er det største at køre, så det er rart at komme på podiet. Det havde fandeme været nederen at blive nummer fire eller fem, når nu podiet var inden for rækkevidde.«

Michael Valgren tilføjede, at han nærmest var i krampe fra top til tå på en dag, hvor alt bestemt ikke gik Danmarks vej på de belgiske landeveje.

»Ser man i det store perspektiv, var det ikke en god dag for os. Vi skulle have haft flere drenge med ude foran. Det var et hårdt løb, og det passede mig relativt godt. Jeg er glad for at være her og tale med jer nu.«

Det var ellers lige ved, at Michael Valgren blev fanget bag favoritgruppen, da den kørte af sted. Men takket være en heroisk indsats af Kasper Asgreen, som kastede op undervejs på ruten, fik bronzevinderen lukket hullet som sidste mand.

Landstræneren Anders Lund sagde efter løbet, at han var meget glad for Michael Valgrens medalje. Han mener, at cykelstjernen kan vinde VM-guld på et tidspunkt.