Det var hektisk, det var begivenhedsrigt, og så endte det med en dansk medalje, da de bedste cykelryttere i verden kørte VM i Belgien.

Danskeren, der på imponerende vis sikrede en dansk bronzemedalje, var Michael Valgren. Efter løbet var han tilfreds, selvom det ikke blev til den helt store triumf.

»Jeg er meget glad. Man vil altid gå efter at vinde, men Alaphilippe var igen bare 'next-level'. Så kører jeg efter podiet, og det lykkes, så jeg er ovenud lykkelig,« siger Michael Valgren til TV 2.

På vej til mål sad Valgren i en mindre gruppe med to andre ryttere, Dylan van Baarle og Jasper Stuyven, der skulle kæmpe om sølv og bronze, og selvom han flere forsøgte at køre fra dem, havde han ikke benene til det.

Foto: YVES HERMAN
Vis mere

Alligevel formåede danskeren at spurte sig til en bronzemedalje.

»Det er selvfølgelig federe at blive to’er. Men podiet var det altafgørende, og jeg var sgu bange for ham Stuyven,« sagde den danske medaljetager og tilføjede:

»Jeg er bare glad for, at jeg blev tre'er.«

Franske Julian Alaphilippe endte med at cykle afsted med det hele, da han med omkring 20 kilometer alene angreb og kørte fra alt og alle. Dermed har franskmanden nu vundet VM-guld to gange i træk.

VM blev afholdt ved Flandern i Belgien.