Det har efterhånden peget mere og mere i den retning, og nu ser den danske Tour de France-start i 2021 for alvor ud til at være i fare.

For selv om der ifølge B.T.s oplysninger endnu ikke er truffet nogen endelig beslutning, så slukker Erik Lauritzen, der er borgmester i Sønderborg og bestyrelsesmedlem i Grand Depart Copenhagen Denmark, nu håbet om cykelstjerner på de danske landeveje næste år.

»Det her betyder, at Tour-starten ikke bliver i Danmark i 2021. Det tror jeg, alle kan se. Nu går forhandlingerne i gang for at sikre, at løbet kommer til Danmark i 2022,« siger han til Jyllands-Posten.

Sønderborg er planlagt til at være målby på tredje etape af Tour de France-starten i Danmark, inden hele feltet flyver til Frankrig.

Meldingen kommer dagen efter, at den internationale cykelunion UCI meldte ud, at verdens største cykelløb næste år bliver rykket en uge frem og vil begynde 26. juni i stedet for 2. juli, som det oprindeligt var planlagt.

På den måde undgår man, at det kolliderer med det udskudte OL i Tokyo.

B.T. kunne allerede i starten af juli afsløre, at organisationen bag Tour de France, ASO, ønskede at rykke næste års start en uge frem. Den forespørgsel afviste Danmark dog med begrundelsen om, at startdatoerne ville kollidere med EM i fodbold, hvor København er vært ved fire kampe.

'At ændre datoen vil lede til uoverkommelige juridiske knuder mellem København som by, Dansk Boldspil-Union og Uefa (det europæiske fodboldforbund, red.),' skrev Frank Jensen blandt andet i et svar til arrangørerne, som B.T. havde fået aktindsigt i.

Erik Lauritzen fortæller desuden, at det økonomisk ikke er attraktivt nok at rykke det en uge frem. Alle har således været enige om, at en fremrykket Tour-start ikke ville være nogen god idé.

I slutningen af sidste uge bekræftede Frank Jensen, at man forhandlede med organisationen bag Tour de France, ASO, om at udsætte den danske Tour-start.

Han garanterede samtidig, at Touren under alle omstændigheder kommer til Danmark – spørgsmålet er bare hvornår.

Der er endnu intet officielt i forhold til, hvor verdens største cykelløb starter næste år. Til gengæld er det sikkert, at den oprindelige plan med start i København 2. juli 2021 er annulleret.

B.T. har været i kontakt med Grand Depart Denmark, der oplyser, at der ikke er noget nyt at sige siden Frank Jensens udmelding i fredags. De har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Torsdag berettede avisen Le Télégramme, at den franske region Bretagne er bragt i spil som vært for Tour de France-starten i 2021 i stedet for København.