Danmark skal efter planen være vært for starten på næste års Tour de France, men nu er en mulig bombe under opsejling.

Lokalavisen Le Télégramme melder nemlig, at verdens største cykelløb i 2021 muligvis kan ende med at starte i den franske region Bretagne i stedet for.

Løbsdirektør Christian Prudhomme skulle således have kontaktet den franske region, fordi København ud over Touren også skal være vært for EM i fodbold.

Både EM og OL er således udskudt til sommeren 2021 på grund af coronapandemien, og af den grund ønsker ASO (Tour-arrangørerne, red.) nu, at Tour de France skal afholdes fra 25. juni, så de bedste cykelryttere kan køre både Touren og OL.

Og det er her, at værtskabet i København bliver et problem.

Den danske hovedstad har nemlig en EM-kamp 28. juni, og derfor har løbsdirektør Christian Prudhomme ifølge lokalmediet i Bretagne banket på døren hos den franske region for at høre om muligheden for at overdrage værtsskabet til dem.

Lige nu er Tour-starten i Danmark sat til at starte 2. juli, men karavanen og et hav af mediefolk ankommer allerede flere dage før starten og kulminerer dermed med den sidste EM-kamp, som København lægger by til.

B.T. kunne allerede 1. juli fortælle, at København med overborgmester Frank Jensen (S) i spidsen har afvist ASO's forslag om at fremrykke Tour-starten med en uge. Det fremgik af et brev til Tour de France-direktør Christian Prudhomme, som B.T. har fået aktindsigt i.

'At ændre datoen vil lede til uoverkommelige juridiske knuder mellem København som by, Dansk Boldspil-Union og Uefa (det europæiske fodboldforbund, red.),' skrev Frank Jensen blandt andet.

Le Télégramme skriver, at ASO og de danske repræsentanter nu er i gang med at diskutere, hvornår Danmark så i stedet kan få Grand Depart. Der vil således ikke komme nogen officiel udmelding, før der er enighed om det.

Regionen Bretagne har tidligere udtrykt ønske om at få Tour-starten, den såkaldte Grand Depart, i 2024 eller 2025.

B.T. har været i kontakt med Frank Jensens presseafdeling, der oplyser, at overborgmesteren er på ferie, og at han ikke har nogen kommentarer på nuværende tidspunkt.

B.T. har ligeledes været i kontakt med ASO, der heller ingen kommentarer har til sagen.