Lyt til artiklen

Kronprins Frederik var blandt talerne, da ruten for Tour de France 2022 blev præsenteret i Paris torsdag for hundredvis af gæster og verdenspressen.

Og som vært for Tour-starten var Danmark også velrepræsenteret, hvor Kronprinsen holdt tale for salen.

Det hele foregik på fransk, og kronprins Frederik måtte se sig selv overrasket over det store fremmøde. Her var danske cykelstjerner som Jakob Fuglsang, Cecilie Uttrup Ludwig og Kasper Asgreen også til stede.

»Jeg havde ikke sat mig ind i, hvor stor salen var. Og hvor fyldt den var ikke mindst. Der var lige noget fokus og at skulle holde tungen lige i munden. Normalt er jeg vant til at holde taler på dansk og lidt på engelsk, men meget lidt på fransk. Det var en rigtig god oplevelse,« siger han til pressen i Paris.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

For ham er der ingen tvivl. Næste sommer bliver en af de største danske sportssomre i historien.

»Det er noget af det største. Vi var meget stolte af at være værter for EM i fodbold. Vi har også haft VM i ishockey for herrer, men dét her er noget helt særligt. Det er i top-3 over verdens største sportsbegivenheder lige efter de olympiske lege. Det er muligt at fastholde millioner af tv-seere over flere uger. Det er kæmpe stort,« jubler Kronprinsen.

De første tre etaper afvikles i Danmark 1.-3. juli og indledes med en 13 kilometer enkeltstart i København.

Dernæst følger 2. etape med 199 kilometer fra Roskilde til Nyborg og 3. etape med 182 kilometer fra Vejle til Sønderborg.

Og det glæder Kronprinsen, at danskerne kommer til at opleve Tour-karavanen køre igennem det danske land.

»For mange år siden i den egn i Frankrig, hvor jeg holder ferie, min fars egn, så jeg cykelrytterne på en af etaperne køre forbi, og det var ret imponerende. Det bliver en fest – næsten et cirkus,« lyder det fra Kronprinsen.