Han knyttede næverne og sendte et flyverkys afsted.

Mandag var det Jakob Fuglsang, der ved Vuelta a España kunne krydse målstregen som vinder af 16. etape.

Danskeren kørte alene over målstregen, og det er Jakob Fuglsangs første etapesejr i løbet, og det er første gang nogensinde, at han vinder en etape i en Grand Tour.

Etapen var blot på omkring 144 kilometer fra Pravia til Alto de la Cubilla, og sammen med blandt andre Niklas Eg (Trek) var Fuglsang med i et større udbrud.

Foto: YOAN VALAT
Vis mere

Danskeren stak af med syv kilometer til mål, og her var det kun Gianluca Brambilla, der kunne følge med.

Men Jakob Fuglsang var bestemt ikke færdig, og da der var fire kilometer tilbage satte han også italieneren, der måtte opgive at følge med den blå-klædte dansker, som tog sig en nervepirrende men sikker solo-tur.

Astana kan endda prale med at have to ryttere i top tre efter dagens etape. For også Luis Leon Sanchez kørte sig til en plads på podiet, da han blev nummer tre.

Jakob Fuglsang har tidligere i år vundet Liège-Bastogne-Liège og Critérium du Dauphiné. Derudover har han også etapesejre i Romandiet Rundt og Tirreno-Adratico i bagagen.

Under årets Tour de France måtte Jakob Fuglsang udgå efter et voldsomt styrt på 16. etape, der gik hårdt udover den ene hånd. Inden da lå han nummer ni i klassementet, men han nåede altså ikke at fuldføre.

I stedet tog han mandag en smule revanche i det spanske, hvor der er fem etaper tilbage, inden løbet slutter på søndag.

I den samlede stilling fører Primoz Roglic (Jumbo-Visma) stadig med næsten tre minutter ned til Alejandro Valverde (Movistar).

Astana-kaptajn Miguel Ángel López er på fjerdepladsen samlet med næsten fire minutter op til Roglic.