Jonas Vingegaard fortsætter ufortrødent sit indtog blandt de største danske atleter nogensinde.

Med stormskridt har den dobbelte Tour de France-vinder etableret sig som verdens bedste etapeløbsrytter i cykelsportens absolutte elite – og nu er han faktisk også kåret til klodens bedste til at køre på cykel.

Danskeren har nemlig vundet årets Vélo d'Or-pris ved en storslået ceremoni få meter derfra, hvor han har snuppet sine to Tour-triumfer. På Champs-Élysées i Paris.

Vingegaard er den første dansker nogensinde, der vinder prisen, som har eksisteret siden 1992 og er cykelsportens pendant til den berømte Ballon d'Or.

Jonas Vingegaard blev nummer to i årets Vuelta, selvom han formentlig var feltets stærkeste rytter.
Jonas Vingegaard blev nummer to i årets Vuelta, selvom han formentlig var feltets stærkeste rytter. Foto: Manu Fernandez/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Dermed skriver han sig ind i rækken side om side med stjerner som Miguel Indurain, Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe, Alejandro Valverde, Fabian Cancellara og Alberto Contador.

Prisen kommer som kronen på værket for Jonas Vingegaard, der har haft et vanvidsår. 

Eneste svipser var Paris-Nice, hvor thyboen kørte sig på en samlet tredjeplads. Ellers har Jonas Vingegaard nærmest gjort rent bord i samtlige løb.

En knusende sejr ved Tour de France, men også i etapeløbene O Gran Camiño, Baskerlandet Rundt og Critérium du Dauphiné, mens han kørte sig på andenpladsen i Vuelta a España, hvor holdkammeraten Sepp Kuss snuppede en mildest talt omdiskuteret sejr.

Jonas Vingegaard – der slog et benhårdt felt bestående af blandt andet Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Mathieu van der Poel, Wout van Aert og Mads Pedersen – var ikke selv tilstede til ceremonien. 

Han efterfølger Remco Evenepoel i sejrsrækken, som modtog titlen sidste år.

Prisen uddeles hvert år af det franske magasin Vélo Magazine.