Rytterne på det danske landshold troede stadig ikke deres egne øjne søndag aften, flere timer efter at VM-løbet var afsluttet.

Men den var god nok. Det var Mads Pedersen, der dukkede op til den traditionelle holdmiddag i den prestigefyldte regnbuetrøje.

»Det er nærmest surrealistisk at være på hold med verdensmesteren. Det er vanvittigt,« sagde Casper Pedersen til B.T., der fejrede sin første linjeløb med eliten med en stor fadøl.

»Jeg havde på ingen måde regnet med det, og jeg tror ærlig talt heller ikke, at Mads havde. Men han kørte som en verdensmester, og derfor har han fuldt fortjent titlen.«

Casper Pedersen var pavestolt, men han var langtfra den eneste i selskabet.

Christopher Juul-Jensen, der også var med til at sikre Danmark en OL-sølvmedalje i 2016, da Jakob Fuglsang blev nummer to i Rio, forstod nærmest stadig ikke, hvad der foregik.

»Det er helt underligt for mig at holde på trøjen, se på den og tænke på, at den er vundet af min holdkammerat, og vi var otte ryttere, der kørte et fantastisk cykelløb. Den trøje betyder alt i cykelsport. Det er helt ubeskriveligt. Man forstår det ikke rigtigt,« sagde Christopher Juul-Jensen til B.T., da han holdt en kort pause fra at skulle made sin lille datter, der har taget turen med til Yorkshire, sammen med fru Juul-Jensen.

Den 30-årige danske rytter havde klart nok kun ros tilovers for sin 23-årige holdkammerat.

Dansk ekstase.
Dansk ekstase. Foto: BEN STANSALL
Vis mere

»Den måde, Mads kørte på, viser bare, at han har et af de allerstørste talenter i feltet. Han vinder et historisk VM på grund af vejret og ruten. Har har virkelig nogle 'massive balls'. Jeg har ikke helt forstået størrelsen af det her resultat endnu,« smilede Christopher Juul-Jensen.

Selvom han fremover vil køre mod Mads Pedersen, når den nykårne verdensmester kommer til at køre i regnbuetrøjen, vil det få et smil frem hos Christopher Juul-Jensen.

»Vi kører jo allesammen mod Mads til daglig, men hver gang vi kommer til at se ham med VM-trøjen, bliver vi jo mindet om det. At vi var med til at hjælpe ham til det.«

Selvom danskeren var en kende forvirret, var han faktisk ikke i tvivl om, hvor han rangerede Mads Pedersens resultat.

»Det er uden tvivl, uden sammenligning det største i dansk cykelsports historie. Det er 'beautiful', at et ungt talent vinder VM på den måde. Det er bare… fuck... Det er smukt, og det er cykelsport,« sagde mundlamme Christopher Juul-Jensen.

Elitechef ved DCU (Danmarks Cykle Union, red.) Morten Bennekou benyttede sig også flittigt af superlativerne, da han skulle beskrive dagens danske præstation.

»Det var målsætningen at køre med om medaljerne, men det ville være mærkeligt at sige, at man ikke er overrasket,« sagde Morten Bennekou til B.T., inden han kom med en afsluttende kommentar.

»Det er kæmpestort. Det er det største på landevejen nogensinde.«