De var et af de mest legendariske par nummer 7, dansk cykelsport har været vidne til.

I 1980'erne stod der Gert Frank og Hans-Henrik Ørsted over det meste, når man taler om 6-dagesløbsdisciplinen i cykelsport.

Sammen startede de som par nummer 7 hele fem gange ved det danske 6-dagesløb og vandt i Forum, København i 1985.

»Selvom vi som mennesker havde hver sin måde at angribe tingene på, så var det som om, at det var os mod de andre, når vi kørte cykelløb. Så gjorde vi, hvad vi kunne,« fortæller Hans-Henrik Ørsted søndag til B.T. oven på nyheden om Gert Franks død.

Gert Frank og Hans-Henrik Ørsted som par nr. 7 ved et seksdagesløb.
Gert Frank og Hans-Henrik Ørsted som par nr. 7 ved et seksdagesløb. Foto: Mogens Ladegaard
Vis mere

Hans-Henrik Ørsted blev underrettet om sin tidligere makkers død søndag formiddag, og han er ikke i tvivl om, hvilket stort navn, dansk cykelsport har mistet.

»Han var et gudsbenådet talent, Han kunne køre bane, han kunne køre landevej. Så hurtig, som han var på banen, og så også kunne køre 100 kilometer holdløb, det siger jo faktisk alt. Jeg har stor respekt for det,« fortæller Hans-Henrik Ørsted.

Når de sad på cyklerne var de i en periode ustoppelige. Men privat havde Hans-Henrik Ørsted og Gert Frank ikke ret meget at gøre med hinanden.

»Jeg har ikke set Gert i mange år. Vi kørte sammen, men det var ikke sådan, at vi opsøgte hinanden privat, « fortæller Hans-Henrik Ørsted.

Gert Frank i aktion.
Gert Frank i aktion. Foto: Mogens Ladegaard
Vis mere

Alligevel ramte nyheden om Gert Franks død alligevel Hans-Henrik Ørsted, selvom de privat var to meget forskellige mennesker.

»Vi var meget forskellige som typer, men derfor er det jo stadig underligt. Også fordi han er to år yngre end mig, og så bliver man selvfølgelig ramt, fordi det er en, man har kendt i en årrække. Vi var jo dybest set sammen fireogtyvesyv, da vi kørte 6-dagesløb. Og pludselig er han her ikke mere,« lyder det fra Hans-Henrik Ørsted.

Selvom de to danske cykelprofiler var vidt forskellige mennesker, så fandt de på banen alligevel en form for samhørighed, der bragte dem stor succes og skrev deres navne ind i dansk cykelhistorie.

»Det var en fantastisk tid, og det skal slås fast med syvtommersøm, at Gert nok var det største talent af danskere, jeg har været i nærheden af i den periode, jeg kørte,« fortæller Hans-Henrik Ørsted om sin nu afdøde gamle cykelmakker.