VM er lige om hjørnet. Dysten om den mytiske regnbuetrøje.

Det er en stolthed at trække i landsholdstøjet. At skulle repræsentere Danmark til VM og køre i de danske farver. Det er bare noget helt andet end at køre for mit hold, Astana.

VM er bare noget særligt.

En del af det er at mødes med de andre danskere. Det er altid hyggeligt, selv om det desværre kun sker én gang om året ud over de år, hvor der også køres OL.

Jeg glæder mig til at forsvare de danske farver på søndag, men med tiden har jeg vænnet mig til at køre på et hold uden landsmænd.

Faktisk tænkte jeg på en ting forleden: Efter sådan en periode, hvor jeg har været på træningslejr i Italien med italienske holdkammerater, føler jeg mig næsten som en italiener.

Alt foregår på italiensk, jeg kommer godt ud af det med dem, og jeg forstår, hvad der foregår.

På den måde er det ikke som sådan tiltrængt at skulle se andre danskere nu. Men jeg sætter pris på det.

I løbet af mine dage her i Imola får jeg fint besøg. Både min hustru Loulou og vores treårige datter Jamie lægger vejen forbi, og selv om jeg har to dage i Monaco efter VM, er det tiltrængt. Jeg glæder mig til at se dem igen.

Jeg er nemlig midt i en periode på knap to måneder, hvor jeg stort set ikke er hjemme.

Når det er så langt og så sejt et træk, er det dejligt, at de har taget turen hertil for at se løbet. Jeg har haft glædet mig til at se dem igen. Det giver mig også motivation frem mod løbet på søndag.

Faktisk er det første gang, at min datter er til et cykelløb, hvor hun for alvor forstår det.

Søndag går Jakob Fuglsang efter at vinde en af cykelsportens mest prestigefulde trøjer: Verdensmesterens regnbuetrikot.
Søndag går Jakob Fuglsang efter at vinde en af cykelsportens mest prestigefulde trøjer: Verdensmesterens regnbuetrikot. Foto: Simon Baungård Thomsen
Vis mere

Vi har talt sammen dagligt over FaceTime, mens jeg har været på træningslejr, hvor hun blev ved med at sige, at hun kommer og henter mig.

Jamie er efterhånden gammel nok til, at hun vil med ud at se cykelløb. Hun har i hvert fald svaret ja, når Loulou har spurgt hende. Men nu må vi se, om hun forstår, at jeg kører i rødt og hvidt og ikke i blåt. For det plejer jeg jo.

Mentalt betyder det noget for mig, at min familie kigger forbi. Det giver et lille afbræk fra, at det hele handler om cykling døgnet rundt – to måneder i streg.

Det giver muligheden for at tænke på noget andet. Lægge cyklen lidt fra sig. Man går ind til VM-løbet med mere mentalt overskud. Med den motivation, at de er der til at heppe på mig.

Det tager jeg gerne med!

Jakob Fuglsang leverer eksklusivt klummer til B.T. under VM. De udkommer dagligt, og du kan følge hans jagt på den ikoniske regnbuetrøje på bt.dk.