Danske Jakob Fuglsang er i disse dage i Japan sammen med et hav af andre cykelstjerner for at deltage i et særligt showløb.

Dagen inden udnyttede danskeren så muligheden for at prøve den rute, der næste år skal danne rammen, når den olympiske mester skal findes. Og den faldt i god jord hos 'Fuglen'.

»Jeg elskede ruten. Det vil uden tvivl være mit helt store mål for næste år. Jeg vil have guldet, koste, hvad det vil. Også over enhver Grand Tour eller andre løb,« fortæller han til den spanske sportsavis Marca.

Jakob Fuglsang kørte den 234 kilometer lange rute med de mange højdemeter sammen med ingen ringere end Christopher Froome, Michal Kwiatkowski og Romain Bardet.

Den 34-årige danske stjerne imponerede alt og alle, da han ved De Olympiske Lege i Rio i 2016 kunne tage sølvet om halsen.

Næste sommer er det så guldet, Fuglsang går benhårdt efter – og chancerne er gode, hvis man spørger manden selv.

»Jeg synes, jeg gør det rigtig godt. Jeg er optimistisk,« siger Fuglsang.

Ifølge Marca var Astana-rytteren faktisk den rytter, der var mest begejstret for ruten.

Jakob Fuglsang vandt senest 16. etape af Vuelta a España.
Jakob Fuglsang vandt senest 16. etape af Vuelta a España. Foto: ANDER GILLENEA
Vis mere

En rute, hvor rytterne blandt andet skal passere det berømte bjerg Mount Fuji.

Dermed er næste års helt store mål altså lagt fast for silkeborgenseren, der skuffende måtte udgå af sommerens Tour de France efter et styrt.

Alligevel har 2019 været danskerens absolut stærkeste med sejre i Liège-Bastogne-Liège og Critérium du Dauphiné samt etapesejre i Tirreno-Adriatico og Vuelta a España.

Inden sommerens Olympiske Lege i Tokyo står kalenderen naturligvis på en ny udgave af Tour de France. Her kalder flere danske stjerner ruten perfekt til Fuglsang.