»Det er virkelig en mærkelig verden, vi befinder os i lige nu,« fastslår Loulou Fuglsang.

Som altid har hun forladt hjemmet i Monaco for at følge sin mand, det danske klassementshåb Jakob Fuglsang, i løbet af den sidste uge af en Grand Tour.

Men i år er alt anderledes. Selv om hun er taget til Italien for at følge den sidste uge af Giro d'Italia, kommer hun ikke til at se sin kære ægtemand.

»Allerede inden jeg tog af sted, vidste jeg, at jeg ikke ville se ham. Men jeg vil stå langs vejen, hvis nu han vinder en etape, gør det virkelig godt, eller han styrter. Man ved det aldrig, til gengæld ved jeg, at sidste uge af en Grand Tour altid er ret stresset,« fortæller Loulou Fuglsang til B.T.

Efter coronavirussens indtog på verdensplan virker ordet 'normalt' til at blive en smule overflødigt. For både ryttere, deres hold og familier må vænne sig til, at kontakten er anderledes under løbet.

Under almindelige forhold kan Loulou Fuglsang stå og sludre med sin mand foran holdbussen efter etaperne, men den går ikke i år.

Og det er da mærkeligt at være så tæt på Astana-rytteren uden for alvor at kunne ses.

»Efter søndagsetapen så jeg ham på afstand i to minutter eller sådan noget. Det er da underligt, for vi har ikke set hinanden i mange uger, og han havde dopingkontrol efter etapen. Vi sås med et højt hegn mellem os,« forklarer Loulou Fuglsang.

Familien Fuglsang på isbar nær hjemmet i Monaco.
Familien Fuglsang på isbar nær hjemmet i Monaco. Foto: Simon Baungård Thomsen
Vis mere

Søndag var ikke en god etape for Jakob Fuglsang, som tabte tid til de forreste i klassementet. På sådan en dag er det hårdt ikke at kunne støtte mere op om sin mand, siger Loulou Fuglsang.

»Jeg ville virkelig have elsket at give ham et kram og et kys og sige, at det måske ikke var den bedste dag, men at han reddede den flot. Give ham noget varme fra min side, men det er ikke muligt lige nu.«

Parret er vant til at være adskilt mange dage om året, fordi den danske stjerne rejser Europa tynd for at køre cykelløb. Når Loulou tager af sted for at følge den 35-årige dansker, er det ofte en lille ferie for hende.

Til Giro d'Italia har hun fået følgeskab af en veninde på den italienske ferie. På den måde kan hun kombinere afslapning og støtte til sin mand.

Jakob Fuglsang har haft Giro d'Italia som årets store mål.
Jakob Fuglsang har haft Giro d'Italia som årets store mål. Foto: LUCA ZENNARO
Vis mere

»Jeg nyder at følge ham, løbet og give ham den støtte, han har brug for, fordi den sidste uge er den sværeste. Hvis han ved, at jeg står ved mållinjen hver dag, giver det ham noget ekstra motivation. Jeg føler stadig, han er tæt på, og jeg ved, at jeg er der, hvis der sker noget skidt,« siger Loulou Fuglsang.

Selv om det er umuligt at se hinanden ved holdbussen, fortæller hun, at parret også har truffet et aktivt valg om ikke at ses.

For det ville være ubærligt, hvis Loulou, som selv er blevet testet negativ, inden hun tog af sted for at følge Giroen, endte med at smitte sin mand.

»Jeg er akkrediteret til løbet, så i teorien kunne jeg nok godt se ham på en hviledag. Jeg tror, det ville være tilladt. Jeg skulle selvfølgelig testes inden, men det er et personligt valg, at vi ikke gør det,« fastslår Loulou Fuglsang og fortsætter:

»Forestil dig, at han ligger godt til i klassementet, og jeg så smitter ham med covid-19, så han må udgå. Det er en situation og et ansvar, jeg ikke vil stå med som kone. Både i forhold til ham, men også af respekt til holdet.«

Giro d'Italia slutter på søndag i Milano.