Det har været undervejs, men nu kommer det fra hestens egen mund.

Eller rettere sagt fuglens.

»Jeg skal ikke køre Tour de France i år,« siger Jakob Fuglsang til B.T.

»Det eneste, der kunne ske, er, at López ikke bliver klar. Men umiddelbart og nærmest uanset hvad tror jeg ikke, at jeg kommer til at køre den.«

Jakob Fuglsang havde ikke et succesfuldt løb sidste år under Tour de France. Her ses han under enkelstarten 19. juli.
Jakob Fuglsang havde ikke et succesfuldt løb sidste år under Tour de France. Her ses han under enkelstarten 19. juli. Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

Astanas 26-årige colombianer Miguel Ángel López bliver holdets kaptajn ved verdens største cykelløb, og egentlig er det ikke noget, der går Jakob Fuglsang på.

Det på trods af, at Tour de France er cykelsportens mest prestigefyldte løb.

»Jeg synes egentlig ikke, at det er noget, der skærer i hjertet,« forklarer den 35-årige stjerne.

Egentlig har Fuglsang været offer for lidt af et Tour-kompleks de seneste år, hvor det bestemt ikke er gået hans vej. Derfor passer det ham godt at bruge krudtet på andre løb i 2020.

»Jeg er glad for at skulle forsøge at køre klassement i Giroen, specielt efter de sidste par år i Touren. Så det er nok meget godt med et lille års pause derfra. Så kan det være, at heldet vender, hvis jeg kommer tilbage til Touren.«

Sidste år var løbet rundt i Frankrig den helt store ambition for Jakob Fuglsang, der endte med at udgå på 16. etape efter et uheldigt styrt.

Bagefter kunne Fuglsang stå med en ærgerlig og flad fornemmelse over et løb, hvor han aldrig for alvor kæmpede med om topplaceringerne. Det blev især vanskeliggjort af, at han allerede styrtede på første etape og måtte bide tænderne sammen de efterfølgende uger for ikke at kaste håndklædet i ringen og udgå.

Året forinden var det også et af sæsonens store mål for Fuglsang. Dengang måtte han skuffende tage til takke med en 12.-plads.

Men nu bliver 2020 helt anderledes for Astana-rytteren. Ingen Tour de France på programmet, og det er han et eller andet sted lettet over.

Skuffelsen var enorm: Jakob Fuglsang udgår af Tour de France 2019.
Skuffelsen var enorm: Jakob Fuglsang udgår af Tour de France 2019. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

Selvom han ikke er færdig med at bide skeer med Tour de France.

Drømmen om en topplacering er næppe opgivet.

»Håbet er der stadig. Men det er ikke noget, som jeg har tænkt yderligere over. Vi får se, hvad der sker.«

Årets udgave af Tour de France er som en af de eneste store sportsbegivenheder ikke aflyst. Til gengæld er den rykket, og lige nu ser det ud til, at løbet afvikles fra 29. august til den 20. september.