»Jeg må indrømme, at jeg tror på det.«

Sådan lyder det fra Københavns overborgmester, Frank Jensen, om chancen for at få verdens største cykelløb til Danmark i 2021.

Onsdag var han nemlig på besøg i Paris, hvor han sammen med økonomiudvalget i Københavns Kommune mødtes med løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme. Og på baggrund af det møde har Frank Jensen fået en styrket tro på, at det kan lykkes at få en Tour-start til kongeriget Danmark.

»Jeg må indrømme, at jeg tror på det. Ellers ville jeg ikke blive ved med at bruge deres og vores tid på at samarbejde. Og vi kan jo tydeligt mærke deres begejstring for København. I forhold til mavefornemmelsen, så er den i hvert fald et stykke over 50 procent for, at det lykkes, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen, da BT fanger ham over telefonen.

En af de store udfordringer, der blev diskuteret på onsdagens møde, er logistikken. Danmarks bud indeholder en prolog i København, en etape fra Roskilde til Odense over Storebæltsbroen og en sidste etape fra Vejle til Sønderborg.

Og herefter kommer problematikken så. På et døgn skal man nemlig få rytterne, karavanen og resten af det store Tour de France-felt til Frankrig, hvor man på den måde vil holde en hviledag efter anden etape. Men efter mødet er Frank Jensen optimistisk i forhold til at få løst den udfordring.

»Jeg synes, at for hver gang vi taler med dem, så kommer vi nærmere en løsning. Men jeg ved jo godt, at det er et kæmpe setup, og det er komplekst. Men jeg også, at de selv gerne vil. På dagens møde blev jeg nemlig blot yderligere bekræftet i, at vi har en samarbejdspartner, der virkelig gerne vil os.«

I sidste måned blev det offentliggjort, at Tour-starten i 2020 vil blive afholdt i Nice - et år, som Danmark ellers også havde budt ind på. Men det har ikke fået overborgmesteren til at tro mindre på det, da det stemmer godt overens med deres koncept om at afholde den såkaldte Grand Départ i udlandet hvert andet år.

De danske cykelfans skal dog ikke allerede nu begynde at hoppe og danse over en Tour-start i Danmark. Der er nemlig også andre inde i billedet, der kæmper for at få starten af det legendariske cykelløb til deres land. Blandt andet skulle de to store cykelnationer Norge og Storbritannien også have lagt billet ind.

Men her skulle særligt Danmark have en plads i Christian Prudhommes hjerte. Frank Jensen fortæller nemlig, hvordan løbsdirektøren er meget imponeret over københavnernes entusiasme for at cykle. Og netop den entusiasme så de gerne blive trukket med videre fra Danmarks hovedstad, hvis det skulle lykkes at få den ønskede Tour-start til landet.

»Hvis det lykkes, vil det være første gang nogensinde, at Tour de France kommer så langt mod nord. Jeg synes stadigvæk, at det her er værd at arbejde for , og jeg tror på, at vores bud ligger rigtig godt til.«