»Forklar mig forskellen på Bjarne Riis og mig. Han forklarede danske antidopingmyndigheder, hvad han har gjort som rytter og holdmanager, præcis, som jeg har udtalt mig.«

Sådan siger belgiske Johan Bruyneel, der i årevis var sportsdirektør for dopingskurken Lance Armstrong på det altdominerende US Postal-hold. Det gør han til mediet Cycling Opinions.

Amerikaneren smadrede al konkurrence omkring årtusindskiftet i Tour de France-sammenhæng, og her mange år efter er både han og Bruyneel udelukket fra cykelsporten.

Men det er ikke tilfældet med Bjarne Riis, selv om Ørnen fra Herning selv har erkendt at have benyttet sig af ulovlige præparater som rytter.

Johan Bruyneel og Lance Armstrong fejrer sejren ved Tour de France 2003.
Johan Bruyneel og Lance Armstrong fejrer sejren ved Tour de France 2003. Foto: STR
Vis mere

Det forstår Bruyneel ikke.

»Riis er tilbage i arbejde med sit nye hold NTT Pro Cycling. Han er endda blevet budt velkommen af Tour de France-direktør Christian Prudhomme og Den Internationale Cykelunions (UCI) præsident, David Lappartient. Jeg har ikke noget imod det, og jeg tror, at Bjarne er en virkelig god manager,« siger Johan Bruyneel.

Den 55-årige belgier har ifølge eget udsagn både krydset stregen som rytter og dernæst som leder i cykelsporten, men alligevel løfter han øjenbrynet, når han fortsætter sammenligningen mellem ham og Bjarne Riis.

»Hvorfor må han fortsætte, når jeg ikke må? Er det retfærdighed?«