Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 22-årige belgiske Lotto Soudal-cykelrytter Bjorg Lambrecht er afgået ved døden, efter han styrtede på 3. etape af cykelløbet Polen Rundt.

Omkring 16.50 skrev cykelholdet, at han var styrtet og kørt på hospitalet. Og for kort tid siden bekræftede de, at han er omkommet.

'Den største tragedie, der kunne ske for vores holdkammerat Bjorg og hans familie og venner, er sket. Hvil i fred, Bjorg,' skriver Lotto Soudal på Twitter.

Lotto Soudal har tidligere på dagen lagt et videoklip op fra dagens etape, der har været præget af regnvejr.

Lambrechts danske teamkollega Rasmus Iversen er tydeligvis påvirket af den tragiske nyhed om sin jævnaldrende holdkammerats død.

'Jeg kan ikke tro, det er sandt. Hvil i fred, Bjorg. Jeg er glad for, at jeg lærte dig at kende,' skriver Rasmus Iversen, der har delt sin arbejdsgivers opslag.

Ifølge cykelmediet Cycling News kørte Lambrecht efter omkring 100 km af den 150,5 km lange etape ind i en betonstruktur.

Der blev udført førstehjælp, og han blev ifølge mediet kørt på hospitalet, hvor han ikke overlevede sine kvæstelser.

Også cykelløbets arrangør har reageret på Twitter.

'Ord kan ikke beskrive denne tragedie. Bjorg Lambrecht afgik ved døden efter en ulykke på dagens etape. Vores tanker går til hans familie, venner, hold og hele cykel-samfundet,' lyder det.

Lambrecht var en talentfuld rytter, der blandt andet har vundet U23-versionen af forårsklassikeren Liége - Bastogne - Liége.

Han forlængede sin kontrakt med Lotto Soudal i juni med to år. Det er samme hold, hvor han fik sin professionelle debut i 2018.

Andre læser også